Food·Lifestyle·Sport

LIFE: 8x de leukste food/sport boeken

Processed with VSCOcam with 4 preset

Ik lees eigenlijk nooit boeken. Nu ik communicatie studeer al helemaal niet meer, omdat ik zo ontzettend veel moet lezen dat zelfs het lezen van tijdschriften er vaak bij in schiet. Toen ik mijn eerste kookboek kocht, Powerfood van Rens Kroes, was ik wel in een keer verslaafd. Oké, dit is natuurlijk wel net iets anders dan het lezen van een diepgaand verhaal of teksten voor school, maar teksten zijn teksten en een boek is een boek dus het principe is hetzelfde. Ik maakte de smoothies die er in stonden 100 keer en ook het bananenbrood en het kickstart ontbijtje werden vaak gemaakt. Inmiddels ben ik heel wat van dat soort boeken rijker, maar ook heel wat tijd armer waardoor de recepten meestal alleen nog maar gemaakt worden als ik of mega cravings heb of ineens de neiging heb om mijn creativiteit te uiten in de keuken. Maar goed, het hebben van die boeken geeft je al het gevoel dat je goed bezig bent en als je er nou af en toe ook nog een work-out uit doet of een receptje uit maakt mag je jezelf al helemaal een schouderklopje geven.

De laatste tijd zijn er ontzettend veel boeken uitgebracht die te maken hebben met sport, gezondheid en eten. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik al die boeken van begin tot eind heb gelezen, maar mijn collectie begint zeker wel serieuze vormen aan te nemen. Welke boeken volgens mij zeker niet in jouw boekenkast mogen ontbreken zijn de volgende:

1. Powerfood (1 en 2) van Rens Kroes. Als je het over (gezonde) kookboeken hebt dan kan Rens natuurlijk niet ontbreken. Haar eerste boek was een enorm succes en dus duurde het ook niet lang voordat de tweede verscheen. Ik vind beide boeken ontzettend leuk. Er staan veel leuke recepten, foto’s, quote’s en weetjes in. Het enige minpuntje aan het boek is dat sommige van de recepten ingrediënten bevatten die niet zomaar bij de appie te halen zijn en soms zelfs niet bij supermarkten als Marqt. Negen van de tien keer zijn die dingen wel te vervangen door andere ingrediënten, maar het is wel iets om op te letten.

2. In Perfectie Conditie van Ellen Hoog. Mijn liefde voor hockey gaat niet erg ver. Ik vond het leuk tijdens gymlessen op de middelbare school, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit een hockey wedstrijd heb gezien op TV of wat dan ook. Toch kijk ik heel erg op tegen Ellen Hoog (en dan vooral haar killerbody). Haar boek staat vol lekkere recepten, maar het leuke aan dit boek is dat er ook heel veel work-outs en tips instaan. Mocht je dus net zo’n powervrouw willen worden als Ellen dan is dit boek zeker een aanrader.

3. Live, Love, Run van Annemerel de Jongh. Oké, dit boek gaat vooral over hardlopen en alles wat daar bij komt kijken, maar er staan ook veel receptjes in voor niet-hardlopers. Mocht je toch een beetje benieuwd zijn naar het boek, bekijk dan deze blogpost.

4. I Love Health van Daisy Oppelaar. Dit boek heeft eigenlijk van alles een beetje, er staan gezonde recepten in, tips voor een gezonde huid en een gezond leven en sport tips voor yoga, fitness en hardlopen. Voor ieder wat wils dus.

5. Healthy Pleasures van Lisa van Cuijk. De tijden dat je je schuldig hoeft te voelen over de bak Ben&Jerry’s die je leeg hebt gegeten of de pizza die achter je kiezen zit is voorbij dankzij dit boek. Het staat vol met de lekkerste guilty pleasures omgetoverd tot gezonde snacks en maaltijden. Dus de volgende keer dat je voor dat vriesvak staat (en je weet dat dat gaat gebeuren) draai je dan om, ga naar huis en bestel dit boek.

6. Jamie’s super food voor elke dag van Jamie Oliver. Ja, als je een kookboek wilt hebben dan maar gelijk een echt goede, toch? En wie kan er een beter kookboek schrijven van dé Jamie Oliver himself? De lekkerste en gezondste, alledaagse recepten heeft hij voor je in een boek gestopt.

7. Havermoutje van Pascalle Bonnier & Mathijs Kok. Eet je nog steeds elke ochtend braaf je havermout met melk en kaneel? Dan ben je écht niet meer bij en moet je zeker eens dit boek bekijken. De gekste, maar vooral lekkerste recepten die je kunt maken met havermout staan allemaal bij elkaar gebundeld in dit boek. Afgelopen met die saaie havermout ontbijtjes dus.

8. Het Skinny Six Kookboek van Chicks Love Food. In tegenstelling tot de meeste gezonde kookboeken die om ingrediënten vragen die alleen te kopen zijn in biologische supermarkten of te bestellen zijn via internet wordt in dit boek de nadruk gelegd op simpel. De recepten worden gemaakt met maximaal zes ingrediënten, waar iedereen redelijk makkelijk aan kan komen. Dit maakt de recepten zéker niet saai, tot nu toe vond ik alles uit het boek ontzettend lekker. Vooral de wafels, ik hou van die wafels.

Mocht je dus binnenkort langs een boekwinkel lopen of belanden op bol.com, kijk dan zeker eens naar deze boeken. Wat is jouw favoriete food/sport boek?

Liefs,
Pamela

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s