Running

RUNNING: 8 redenen om hard te lopen op vakantie

Processed with VSCO with n1 presetVaak zijn we liever lui dan moe op vakantie. Je hebt natuurlijk niet voor niets vakantie, toch? Toch zijn er zoveel voordelen aan sporten als je op vakantie bent en dan met name hardlopen. Niet elke dag, maar gewoon als je er zin in hebt. Voor een een beetje extra motivatie om die stap om je hardloopschoenen aan te trekken in de vroege ochtend op vakantie heb ik die voordelen op een rijtje gezet. Want ja, ook ik word er niet altijd even vrolijk van als de wekker vroeg gaat op vakantie en al helemaal niet als ik dan ook daadwerkelijk op moet staan om te gaan lopen.

1. Je ziet zoveel meer nieuwe plekken dan normaal op vakantie. Al met een rondje van 5 kilometer kom je vaak op plekken waar je normaal niet zou lopen op je vakantiebestemming. Toch best fijn om te weten dat het strand aan de andere kant van de boulevard nog veel leuker is, lijkt mij.

2. De tijden van heel de dag op het strand liggen, de parasol vermijden en je vooral rot zweten om een beetje een kleurtje te krijgen zijn voorbij. Als je in je sportbeha en shorts gaat rennen op vakantie ben je binnen no-time bruin. En ja, die tan lines moeten dan nog wel even bijgewerkt worden, maar hé het begin is er.

3. Sporten op vakantie wordt een hele uitdaging als je op zoek moet naar een betaalbare sportschool in de buurt van je bestemming. Met hardlopen wordt dat een stuk makkelijker. Met goede hardloopschoenen en een flesje water kom je al een heel eind.

4. Daarnaast zijn er in veel grote steden vaak lange (sport)parken. Zo kun je rustig je kilometers rennen zonder dat je last hebt van auto’s en stoplichten.

5. Ik geef toe, je moet vroeg opstaan als je wilt hardlopen op vakantie (als je de hitte wilt vermijden tenminste) en dat kan best zwaar zijn. Ondanks dat het opstaan best een tegenvallertje is heb je de rest van de dag veel meer energie na je workout. Die energie kun je dan weer goed gebruiken voor het shoppen of om cultureel te doen.

6. Oké, dat je zo vroeg bent opgestaan is ook weer een goed excuus om juist de rest van de dag op het strand te liggen en niks uit te voeren. Je ben toch al bezig geweest.

7. Wat ook fijn is dat je nog (enigszins) fit bent na je vakantie als je gewoon blijft hardlopen en dus hoef je niet weer vanaf 0 te beginnen als je terug komt en de draad weer op wilt pakken met sporten.

8.  Het aller fijnst is natuurlijk dat je ongeneerd, zonder schuldgevoel een enorme shitload aan ijsjes, pizza’s en patat naar binnen kan werken op vakantie. Want ja, het is vakantie en je hebt hardgelopen dus dan telt het allemaal niet meer.

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s