Food

HOTSPOT: Nice food hotspots

Processed with VSCO with hb2 preset

Ik heb me een week lang ontzettend vermaakt in het prachtige Nice. Ik heb genoten van alle mooie en schattige pleintjes en straatjes, maar daar ook vooral ontzettend lekker gegeten. Heb jij een stedentripje naar Nice op de planning staan en wil je weten waar je het lekkerst kunt eten?

Giuseppe & Pepino
Giuseppe & Pepino bestaat uit een restaurant en een ijszaak. Hier kun je dus terecht om te lunchen of te dineren met een uitgebreide keus aan maaltijden en voor een ijsje toe. Zo hebben ze verschillende soorten pizza’s, pasta’s en vleesgerechten, maar ook ontzettend lekkere cheeseburgers. Na deze maaltijd kun je natuurlijk een ijsje op het terras nemen of er een halen bij de aangrenzende ijszaak, maar nóg veel lekkerder zijn de toetjes die ze er hebben. Ook daarin valt genoeg te kiezen en dus zul je er waarschijnlijk nog een keertje heen moeten.


Fennochio
Waar je ook ontzettend lekker ijs kunt halen in Nice is de ijszaak Fennochio. Ze hebben hier de gekste smaken, als avocado, mojito en jasmijn, maar ook de oude vertrouwde pistache, citroen en chocola. Je zult een kwartier naar de lijst met (onwijs veel) smaken moeten staren voordat je weet welke je wilt, maar dan heb je ook wat.


So Green
Na al die toetjes toe aan wat gezonders? Aan het begin van dé winkelstraat van Nice, Avenue Jean Médecin, zit de smoothiebar So Green. Hier kun je terecht voor, jawel, smoothies en sapjes. Daarnaast hebben ze ook verschillende salades. Toch nog toe aan wat zoetigheid? Ze hebben er ook verse wafels. Om toch nog even in balans te blijven, weet je wel.

New York (Cannes)
Sowieso is het een ontzettende aanrader om tijdens je verblijf in Nice een dagje naar Cannes te gaan. Je kunt in Nice de bus pakken die je binnen anderhalf uur voor €1,50 (het enige wat goedkoop is in Nice zijn de busritjes) afzet in het centrum Cannes. Als je daar dan toch bent kun je het best lunchen bij New York. Hier kun je terecht voor een lekkere lunch of avondmaaltijd. Denk aan salades, clubsandwiches en burgers. Alles met, op z’n Amerikaans, frietjes on the side uiteraard. Daarnaast zit het café aan de haven en dus heb je nog leuk uitzicht ook.


Sporting Plage
Als je in Nice naar het strand wilt en dat met de luxe van strandbedjes (en dat is niet overbodig met die fijne steentjes daar) en een parasol betaal je hoe dan ook de hoofdprijs. Dan kun je het maar beter meteen goed doen toch? Het strand is opgedeeld in allemaal stukken privé strand en een van die privé stranden is Sporting Place. Hier heb je prima bedden en kun je super lekker eten. Ze hebben er verschillende maaltijden als lekkere salade’s en pizza. Deze kun je allemaal vanuit je luie strandbed eten of op het gezellige terras. Afkoeling nodig in de namiddag? Ze serveren ook drankjes en vers fruit op het strand, als je de aandacht van de bedienden kunt trekken tenminste.


Bagelstein
Fan van bagels? Bij bagelstein haal je de lekkerste bagels ever. Het is een beetje hetzelfde concept als Subway, maar dan met bagels. Je kiest wat voor soort bagel je wilt, wat je op die bagel wilt en daarna hoef je er alleen nog maar van te genieten.

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s