Sport

SPORT: Back on track

large (1)
Alhoewel ik nog zo’n anderhalve week vakantie heb (sorry, not sorry) is voor de meeste onder ons het ‘normale’ leven weer begonnen. De wekker gaat weer lekker vroeg en er wordt weer gewerkt of gestudeerd. Alles wat er nog van de vakantie over is, zijn de foto’s, herinneringen en de extra kilo’s. En dat is natuurlijk best een beetje wennen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, is dit ook de tijd dat de draad met sporten weer opgepakt moet worden. Kortom, er moet weer ‘normaal’ gedaan worden. Die extra kilo’s willen we er graag weer af en enige regelmaat is ook best gewenst. Hoe je dat aanpakt en de motivatie ervoor vindt?

Begin maar met het zetten van de wekker
Als je erover nadenkt moet die wekker toch gezet worden. Of dat nu een uurtje eerder of later is maakt dan ook niet heel veel meer uit. Weet je nog hoe snel je er aan het begin van de vakantie gewend aan was om uit te slapen? Zo snel ben je er ook weer aan gewend om vroeg op te staan. Dus zet die wekker maar en begin je dag met een workout. Kan je ’s avonds, na een lange dag, genieten van je favo serie op de bank.

Koop een nieuwe outfit
Het zal je vast niet ontgaan zijn, de sale is in de meeste winkels verdwenen en heeft plaats gemaakt voor de nieuwe herfst/winter collectie. Dit geldt uiteraard ook voor de sportkleding. Niets is meer motiverend dan een splinternieuwe sportoutfit om te showen in de sportschool, of het park (wat jij wilt).

Zoek een buddy
Je bent vast niet de enige in je vriendengroep die deze zomer heeft besloten dat het na de zomer toch echt anders moet. Spreek af om een (of meerdere keren) in de week samen te gaan sporten en je hebt meteen een stok achter de deur. Niemand wilt bekend staan als Sjaak Afhaak en dat is al reden genoeg om te gaan.

Neem je sportspullen mee
Na college of na je werk eerst naar huis gaan om even wat te eten, te drinken en even bij te komen van je lange dag op de bank. Het klinkt zo verleidelijk, maar werkt niet. Dat ‘even’ wordt al gauw een uur, twee uur en voor je het weet ga je niet sporten. Neem je sportspullen mee naar college of naar je werk, inclusief wat te eten en drinken, en ga meteen door. Je wilt natuurlijk niet voor niets heel de dag die tas meeslepen en dus moét je wel gaan. Daarnaast voorkom je dat inkak moment op de bank en heb je na het sporten veel meer energie de rest van de avond.

Leg je sportspullen klaar
Diezelfde sporttas werkt natuurlijk alleen als die ook daadwerkelijk klaar ligt om mee te nemen. Pak je tas dus de avond van tevoren in. Scheelt stress in de ochtend en voorkomt dat je een reden hebt om niet te gaan.

Tumblr/Instagram/Pinterest er op los
Minstens net zo motiverend als een gloedje nieuwe outfit zijn foto’s van mensen die het wel voor elkaar krijgen om zichzelf regelmatig naar de sportschool slepen en het resultaat dat ze daarmee bereiken. Oké, op social media ziet de ‘werkelijkheid’ er altijd een stuk mooier uit dan normaal en dat moet je ook zeker in je achterhoofd houden, maar er is niks mis met een beetje extra motivatie. Daarnaast werken die motiverende quotes ook best lekker.

Pak Spotify erbij
Sporten wordt een stuk leuker met een goede afspeellijst. Gooi je favoriete liedjes bij elkaar in een workout-muziek-lijstje en je bent ready to go. Het zorgt er ook voor dat die workout een stuk sneller voorbij lijkt te zijn.

Ik hoop dat je zo in ieder geval genoeg motivatie hebt om de komende twee weken door te komen en je zult zien dat het daarna weer ‘als vanzelf’ gaat. Good luck!

Liefs,
Pamela

2 gedachten over “SPORT: Back on track

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s