Food

FOOD: Sushi bowl

Processed with VSCO with hb1 preset

Ik ben ontzettend dol op sushi en zou het het liefst elke week willen eten. Helaas zou m’n portemonnee er niet heel gelukkig van worden als ik elke week bij een sushi restaurant zou aanschuiven en van zelf elke week sushi staan rollen word ik geen vrolijk mens. Ik ben er eerlijk gezegd ook niet heel erg goed in en het duurt me allemaal veel te lang. Ik heb namelijk nul geduld en zit al vol van al het eten tussendoor tijdens het maken voordat de sushi überhaupt klaar is. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je zo ongelooflijk lang moet wachten totdat die rijst is afgekoeld. Niet helemaal mijn ding dus.

Dit recept is dan ook ideaal voor mij en mijn gebrek aan sushi-rol-kunsten en geduld. Rollen hoef je namelijk niet meer, want bij deze overheerlijke bowl gaat alles gewoon lekker simpel bij elkaar in een kommetje. Het is daarmee ook gelijk het makkelijkste en snelste sushi recept wat ik me maar kan bedenken. Ook een sucker voor sushi maar geen zin om de hele middag te staan rollen in de keuken? Dit is wat je moet doen:

Wat heb je nodig? (voor 2 bowls)
– 200 gram sushi rijst
– 2 eetlepels sushi azijn
– 2 nori vellen
– 8 krabsticks
– 1 stuk zalmfilet
– een halve mango
– 2 eetlepels sesamzaad
– wasabi en soja saus naar smaak
(Je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken die jij lekker vindt door je sushi, zoals avocado of tonijn)

Wat moet je doen?
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. (Als je je rijst koud wilt doe je dit een uurtje van te voren en zet je de rijst vervolgens in de koelkast)
2. Meng de sushi azijn door de gekookte rijst heen.
3. Snijdt de krabsticks, zalmfilet, nori vellen en mango in kleine stukjes.
4. Voeg deze aan de rijst toe.
5. Strooi het sesamzaad er overheen en voeg de wasabi en soja saus toe.

Enjoy!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s