Hotspots

Hotspots: Barcelona hotspots

Processed with VSCO with hb1 presetBarcelona is een geweldige stad die je zeker een keer in je leven gezien moet hebben. Wil je weten waar je het best terecht kunt om te eten, drinken, shoppen of gewoon om de toerist uit te hangen? Lees dan snel mee.

Must see
Natuurlijk valt er ongelooflijk veel moois te zien in deze gigantische stad. Google bezienswaardigheden in Barcelona en er komt je een hele lijst te gemoed. Ik heb tijdens mijn vakantie waarschijnlijk niet alles te zien, maar wat ik gezien heb was het allemaal stuk voor stuk waard om een bezoekje aan te brengen. Mocht je niet alle tijd van de wereld hebben dan raad ik je in ieder geval aan om Park Guëll en Montjuïc berg te bezoeken. Oh en de fontein show (je bent immers toch al op de berg), wel even goed googelen hoe laat de shows zijn. Je wilt natuurlijk niet zo’n stumperd zijn die er staat als de fontein uit is. Deze drie, zijn naast alle andere mooie dingen die ik gezien heb, toch de dingen die het meest zijn blijven hangen en die ik voor geen goud had willen missen.

Food
Spanje doet natuurlijk denken aan tapas. Nu zal ik je vast vertellen dat ik dus niet in staat ben om ‘het beste tapas restaurant van Barcelona’ aan je te vertellen. Ik heb namelijk twee keer tapas gegeten in de week dat ik daar was en ben beide keren niet van mijn stoel gevallen van de verbluffende smaak. Dus mocht jij nog naar Barcelona gaan en wel ontdekken waar je de lekkerste tapas kan eten, be my guest.
Tuurlijk heb ik er wel ontzettend lekker gegeten en uiteraard zal ik die plekken met je delen. Geen tapas dus, maar wel hele lekkere Paella en hamburgers. Voor die lekkere Paella moet je bij de haven zijn. Hier zit een hele lange rij van lounges gevolgd door allerlei seafood restaurantjes. Kies er een uit, schuif aan en je zult genieten. Als je echt voor safe wilt gaan, ik heb Paella gegeten bij La Fonda del Port Olímpic en daar zit je zeker goed. Die hamburgers haal je bij Urbandock waar je uit veel verschillende varianten kan kiezen.

Drinks
De leukste bars ontdek je onverwachts en zo was ook bij ons het geval. Wij wilden namelijk wat gaan drinken bij de ‘bekende’ Cactusbar. Toen we daar aankwamen ontdekten we al gauw dat die bar behoorlijk saai en rustig was en dus besloten we om wat te gaan drinken bij de bar die er precies tegenover zat, Mamainé Mojito bar. Daar zag het er namelijk een stuk gezelliger uit. Waar ze ontzettend veel verschillende soorten Mojito’s hebben, van suikerspin-smaak tot Corona. Gezellig was het zeker en de cocktails waren super lekker (en nog redelijk goedkoop ook) dus zeker een aanrader.
Een ander leuk en gezellig barretje is Upiaywasi. Deze zit in een klein, gezellig zijstraatje vlak bij ons huisje en dus zijn we hier meerdere keren heen geweest. Je kunt er lekker eten en ze hebben ook veel verschillende en lekkere cocktails. Tipje van mij, ze hebben hele lekkere sangria en voor 5 euro heb je een mega glas. Daar worden we gelukkig van.

Smoothies & sapjes
De lekkerste smoothies en sapjes kun je lekker vers halen bij de mega grote markthal van Barcelona, La Boqueria Markt. Hier kun je ook terecht voor lekker vers en gedroogd fruit, nootjes en allerlei andere snacks en lekkernijen. Daarnaast ben ik in Barcelona 1 ‘echte’ sapbar tegen gekomen onderweg naar het strand, namelijk Press & Reset. Deze lijkt een beetje op de sapbarretjes die we in Nederland ook hebben. Ze verkopen er cold pressed juices, verschillende sapkuurtjes en gezonde snacks.

Shoppen
Shoppen kun je in Barcelona maar al te goed. Zo heb je verschillende grote, lange winkelstraten en een aantal winkelcentra. Een van die winkelcentra is Maremagnum. Deze zit aan de haven. Voor dit winkelcentrum zit een klein marktje waar je allerlei leuke vintage spulletjes kunt kopen en in het winkelcentrum zelf zitten enkele grote winkelketen als H&M, Stradivarius en Pull en Bear. Als je op zoek bent naar armbandjes, kaartjes en andere souvenirs kun je het best La Rambla af lopen. Hier vind je allerlei leuke en schattige kraampjes met de leukste hebbedingetjes.

Leukste pleintjes
Zoals ik in mijn vorige blogpost over Barcelona al vertelde was het liefde op het eerste gezicht bij het pleintje Plaça Reial. Dit pleintje is by far het mooiste, gezelligste en leukste plein dat ik gezien heb in Barcelona. Met zijn palmbomen, mooie fontein en lichtjes is ‘ie ook nog eens zeker postcard-proof en kijk je je ogen uit. Op dit plein kun je lekker eten, drinken en genieten van de gezellige sfeer. Een ander plein waar je zeker heen moet is Plaça de Catalunya. Dit is hét grote plein van Barcelona. Het plein is super gezellig versierd met bloemen en heeft een mooie fontein in het midden. Verder vind je om het plein heen allerlei winkels, restaurants en barretjes. Het perfecte uitgangspunt dus.

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s