Lifestyle·Travel

TRAVEL: Mini Europe Roadtrip

De zomervakantie lijkt alweer eeuwen geleden. Nu de dagen korter, maar vooral heel veel kouder, worden is er geen moment dat ik niet verlang naar de afgelopen zomervakantie. Van de drie geweldige tripjes die ik deze zomer heb mogen maken, is er maar een blogje verschenen… Shame on me. Daarom leken deze donkere, koude dagen mij een perfect moment om alsnog die andere twee vakanties ook met jullie te delen. Zijn ze toch nog ergens goed voor.

Mijn vakantiebestemmingen bereik ik al heel mijn leven lang met het vliegtuig. Van kleins af aan stond ik elk jaar braaf met mijn koffertje op Schiphol. Autovakanties deden mijn ouders en ik nooit dus veder dan een busreisje naar Parijs of Londen met school kwam ik niet.

Het was daarom even schrikken toen de boyfriend mij voorstelde om met de motor een roadtrip door Europa te maken deze vakantie. Niet eens zozeer om het motorrijden zelf (oké dat vond ik in het begin ook eng maar toen het zover was, was ik daar al overheen), maar hoe neem je in godsnaam al je spullen mee?! En dan heb ik het nog nieteens over de enorme kramp die je in je benen en bips krijgt als je langer dan een uur achter op zo’n ding zit.

Maar oke, ik ben niet vies van een beetje avontuur dus het leek me wel wat. Plannen werden gemaakt, de mooiste Pinterestachtige bestemmingen werden opgezocht en de route werd uitgestippeld. Een roadtrip door Midden Europa was het plan en dat zou in twee weken worden uitgevoerd op de motor. Al snel kwamen we erachter dat het dus écht geen doen was om spullen voor twee weken mee te nemen op de motor dus werd het de auto. Deze auto bracht ons naar zes prachtige bestemmingen in twaalf dagen.

Luxemburg
Toen we een shitload aan eten hadden ingepakt, de nodige Spotifylijsten in elkaar hadden geflanst en alle andere benodigdheden in de auto hadden gepropt was het tijd voor het begin van onze roadtrip. De eerste plek die op de planning stond was Luxemburg. Niet per se de eerste spannende stad die bij me opkwam in Europa, maar je moet ergens beginnen toch?

Ondanks het feit dat Luxemburg in eerste instantie niet per se hoog op mijn to-do-list stond, vond ik het een ontzettend leuke stad. Gezellige straatjes, leuke winkeltjes, toffe uitzichtpunten en als afsluiter lekkere hamburgers. Een goed begin van de vakantie dus.

Colmar
Een erg lange dag werd het niet in Luxemburg, want de volgende ochtend ging de wekker alweer mega vroeg om te vertrekken naar de volgende bestemming, Frankrijk. Colmar om precies te zijn. Hoe we daar op zijn gekomen? Iets met Pinterest en heel veel gekleurde huisjes. Lag ook nog eens perfect op de route dus het plan was al snel gemaakt.

Die route bleek toch iets lastiger dan gedacht. Als ‘auto-vakantie virgin’ stond mijn hart even stil toen we steeds hoger in de bergen kwamen, het steeds mistiger werd, de internet verbinding weg viel en tot overmaat van ramp, je raad het al, de benzine bijna op was. Nu is het feit dat ik in staat ben om deze blog te typen al een mega spoiler, want het kwam dus allemaal goed, maar leuk was anders. Gelukkig kwamen we na de langste anderhalf uur van m’n leven terecht in een verlaten Frans stadje waar we konden tanken, de internetverbinding het weer deed en we door konden naar Colmar.

Dat Colmar zag er een stuk leuker uit dan de mistige bergen van eerder op die dag. Een ontzettend schattige gekleurde stad met op elke hoek van de straat een Frans bakkertje. De dag bestond dus vooral uit croissants en crêpes. En foto’s maken ofcourse, want dat doe je op vakantie.

Minusio
Ook op de derde dag van onze rondtrip ging de wekker belachelijk vroeg. Aangezien we de eerste twee dagen nog aardig dicht bij Nederland waren en het weer niet echt ‘zomers’ was, had ik hier weinig problemen mee. De derde dag vertrokken we naar Zwitserland, waar 30 graden en zon op het menu stond en dat stond mij wel aan. 7 uur uit bed dus en gaan.

Op die zon moesten we nog aardig lang wachten. Zo’n 5 uur hebben we in de auto gezeten en pas na 4 uur kamen we, ergens achter een enorme berg, de zon tegen. Gelukkig stelde onze grote gele vriend niet teleur en was het ontzettend lekker weer.

Eenmaal in Zwitserland aangekomen was al snel duidelijk dat dit waarschijnlijk een van onze mooiste bestemmingen zou zijn deze vakantie. Het mooie weer en de prachtige uitzichten waren een en al genieten. Daarnaast hadden we de mooiste Airbnb ooit met een geweldig uitzicht en, jawel, een zwembad. Twee dagen alleen maar genieten dus.

De eerste dag vertrokken we al gelijk naar de plek waar we het meest naar uitzagen in Zwitserland, Valle de Verzasca. Ja, ook mede mogelijk gemaakt door Pinterest. Voor deze ben ik Pinterest wel eeuwig dankbaar, want ze loog er niet om. Valle de Vernasca is by far de mooiste bestemming waar ik in m’n leven ben geweest. Het heldere water, de witte rotsen, picture perfect.

De tweede dag in Zwitserland begonnen we, ook weer lekker vroeg, met een rondje hardlopen door het mooie gebied. Dat rondje werd afgesloten in het zwembad en een mini-workout in de tuin. Verklaar ons voor gek, maar ik heb in m’n leven geen betere morning workout gehad dan deze.

Na een douche weer fris en fruitig te zijn vertrokken we naar het dichtstbijzijnde stadje. Hier haalden we een sapje en voldoende eten om een dagje aan het strand door te kunnen brengen. Het strand was meer een hoopje bij elkaar geraapt zand, begrensd aan een camping aan de Lago Maggiore, die veel te koud was om in te zwemmen. Maar hé, we hadden eten, strand en mooi weer dus zeker geen reden om te klagen.

Verona

Met pijn in ons hart verlieten we na twee dagen het mooie Zwitserland, onze perfecte Airbnb en het zwembad. Op naar nog meer moois in Italië. Verona stond als eerst op de planning. Ik ben ontzettend verliefd op Italië dus keek ik al heel de vakantie uit naar de dag dat we zouden vertrekken naar mijn lievelings. In Verona was ik nog nooit geweest, maar na alle verhalen was ik mega benieuwd. Zin in dus.


De stad van Romeo en Julia viel ook zeker niet tegen. Italië heeft iets magisch en deze stad had dat ook. Het balkon van Julia stelde niks voor, maar goed, die kan weer van het lijstje worden geschrapt. De gelato, pizza en Italiaanse winkelstraten maakte het allemaal goed. Een hele dag hebben we ontzettend genoten in deze romantische stad. De eerste dag in Italië werd in stijl afgesloten met, uiteraard, pizza en een random bezoekje aan de Opera. Ook weer een om van het lijstje te strepen.

Venetië

Om 7 uur de volgende dag vertrokken we naar het volgende Italiaanse hoogtepunt, Venetië. Ook hier was ik zelf nog nooit eerder geweest en zat dus 3 uur lang dolenthousiast in de auto.

Deze 3 uur durende autorit en nog twee busritjes later waren we er dan toch echt. Venetië. En oh wat was het mooi. De ansichtkaarten zijn er niks bij. Het was dan wel 100 graden en overbevolkt, maar dat laten we even buiten beeld. Het is een ontzettend fijne stad en alles was precies zoals ik me had voorgesteld. Het water, de straatjes, de gondels (ontzettend onbetaalbaar, dat dan weer wel) en de Italiaanse gebouwen. Wat we er deden? Ijsjes eten, Insta-materiaal schieten en verdwaald raken. Perfecte vakantiedag dacht ik zo.

Jezerce (Kroatië)
Van het drukke, en ontzettend warme, Italië vertrokken we na twee heerlijke dagen naar Kroatië. Een stuk minder druk en de eerste dag ook een tikkeltje minder warm. Na een hobbelige, kronkelige, maar vooral erg lange autorit kwamen we aan bij onze Airbnb in het plaatsje Jezerce. Kroatië stond al lang ergens bovenaan ons lijstje vanwege de Plitvic meren. Die stonden op de tweede dag op onze planning en aangezien we pas ergens in de middag aankwamen in Kroatië hebben we de eerste dag niet bijzonder veel gedaan. Na een rondje hardlopen door de bergen was de hoeveelheid beweging voor de dag wel weer voldoende en dus hebben we de rest van de dag gezwommen en gelegen bij de eerste en beste waterval die we tegenkwamen.

De tweede dag ging de wekker weer onmenselijk vroeg. Dit keer niet om te vertrekken naar een andere stad, maar om de oh zo beroemde Plitvic meren te bezoeken. Hoewel ik het idee had dat nog niemand om half 8 ’s ochtends te bekennen was in Kroatië stond er gewoon al een rij, ja echt een rij, voor het park. Vol met Nederlanders natuurlijk, want is er een ander volk dat het zich in z’n hoofd haalt om zo achterlijk vroeg op te staan voor een ‘attractie’? Maar goed, het park was gigantisch groot en ontzettend mooi dus het was de moeite meer dan waard. Ik heb nog nooit van m’n leven zulke enorme, prachtige watervallen gezien dus mij zal je niet meer horen klagen over het tijdstip dat de wekker ging.

Bihac (Bosnië Herzegovina)
Een ander voordeel was dat we al rond 2 uur het park uitliepen. Aangezien we nog geen uur van Bosnië afzaten besloten we daar ook nog even een bezoekje aan te brengen die dag. Iets met het afstrepen van plaatsen op het lijstje. Na een uur gewacht te hebben bij de grens kwamen aan in Bosnië begonnen we opnieuw een bochtig avontuur de hoogte in. Ook hier weer met een ontzettend mooi gebied als gevolg. De rest van de dag hebben we ergens tussen de bergen gezwommen en genoten van het lekkere weer.

Wenen
8 uur precies ging de wekker weer. Deze keer voor het laatst, want we waren alweer aan onze laatste bestemming van de vakantie toegekomen. Wenen. De bergen uit en een hele lange autorit verder kwamen we aan in een van de hipste steden van Europa. Eerlijk gezegd had ik helemaal geen verwachtingen bij Wenen, maar na de drie dagen die we er hebben doorgebracht staat deze heerlijke stad zeker in m’n top 10 stedentrips in Europa.

Na alle mooie, maar afgelegen, gebieden die we gezien hadden kon ik er weer ontzettend van genieten om in een drukke, moderne stad te zijn. De gebouwen, de winkels, de mensen. We hadden de eerste dag alweer een parkeerboete te pakken, maar goed die nemen we voor lief. Wenen is prachtig en het feit dat wij er waren in die 3 dagen dat het er eens per eeuw ook nog eens gewoon 30 graden en zonnig is maakte dat ik ontzettend verliefd ben geworden op stad.

Ik zou mezelf niet zijn als ik niet alle hippe eettentjes die wenen te bieden heeft, had opgezocht en daar moest en zouden we dus ook zeker heen. De eerste, genaamd Superfood Deli, was al gelijk een hele fijne. Een juicebar, met Acaibowls. Wat wil een mens nog meer? Zelfs de boyfriend heb ik zo ver weten te krijgen dat die een Acaibowl nam en guess what? Hij vond ‘m nog lekker ook. Trots. Ook de rest van de dag bestond uit lekker hotspothoppen (woordje voor scrabble) en de mooie stad bewonderen. Dat laatste deden we onder andere vanaf boven in een ontzettend leuk hotel mét photoboot. Had ik al gezegd dat ik verliefd ben op Wenen?

Na deze reis ben ik ervan overtuigd dat ik m’n soulmate heb gevonden, want niet alleen ik ben van de hotspot-lijsjtes mijn wederhelft kan er ook wat van. Hij is van de afdeling mooie plekjes, ik van de afdeling eten en winkelen en dus hadden we een perfecte planning in elkaar geflanst. De beste manier om al die plekjes langs te gaan in een dag? Je raadt het al, lekker Hollands op de fiets. Hoewel ik vaak genoeg met tegenzin op mijn eigen fietsje stap in Rotterdam was fietsen in Wenen geweldig. Net als de rest van de stad, maar dat hoef ik je niet nog een keer duidelijk te maken, toch?

De boyfriend was inmiddels ook al helemaal onder de indruk van Wenen en dus besloten we om nog een dag in de stad te blijven. Het plan was eigenlijk om nog ergens in Duitsland te verblijven om vervolgens terug naar huis te rijden, maar hé plannen zijn er om overboord te gooien. Nog een dag in Wenen dus.

Die begonnen we weer bij een mega leuk ontbijttentje waarna we doorfietste naar het grootste reuzenrad van Wenen. Een rondje in dat rad en hele mooie uitzichten verder vonden we het, na 2 dagen zonder water, weer hoog tijd om te zwemmen. Dit deden we in de Donau bij een gezellige boulevard.

Toen de laatste avond van onze vakantie toch echt was aangekomen, sloten we deze af bij dé beste burgertent ooit. Serieus, ben je ooit in Wenen ga naar Le Burger. Wij hebben het nog wekelijks over hoe goed deze tent was. Met gevulde buikjes gingen we vervolgens door naar het filmfestival in Wenen, waar we ontzettend genoten hebben van onze laatste avond.

We hebben mega veel gereden deze vakantie en niet alles ging altijd helemaal zoals we het gepland hadden (wat achteraf gezien ook wel hele grappige momenten heeft opgeleverd). Toch kan ik oprecht zeggen dat dit de mooiste vakantie van m’n leven was. Ik heb ontzettend mooie dingen gezien en ben op plekken geweest waar ik nog nooit geweest ben en misschien wel nooit geweest zou zijn zonder deze vakantie. Natuurlijk had ik ook het leukste gezelschap wat iemand zich maar kan wensen, wat deze vakantie tot dé perfecte getaway maakte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s