Travel

TRAVEL: De leukste stedentrips voor de kerstvakantie

Na de zomervakantie, die inmiddels alweer bijna vier maanden achter ons ligt, is de aankomende kerstvakantie de perfecte gelegenheid om er een paar dagen tussenuit te gaan. Geen gekke uitgebreide vakantie (tenzij je een geldboom hebt, dan zeker doen), maar gewoon even een paar dagen het koude, regenachtige Nederland uit. Waar naartoe dan?

Parijs – Zoals Audrey Hepburn zei ‘Paris is always a good idea’. Nu is alles wat de wijze Hepburn zei natuurlijk helemaal waar en deze uitspraak is daar zeker geen uitzondering van. Het liefst zou ik elke maand een bezoekje brengen aan deze geweldige stad, maar daar lopen we weer tegen het ‘geldboomprobleem’ aan. Hoe dan ook, Parijs is met zijn unieke en authentieke uitstraling by far een van de mooiste steden in de wereld. De Eiffeltoren, Notre-Dam, Sacré-cœur en Arc de Triomphe verliezen ook nooit hun magie en dan heb ik het nog niet eens over de leuke straatjes en de beste plekken om te shoppen. En ja, dat croissantje hier en daar verveelt natuurlijk ook nooit.

Londen – Geen stad die met kerst leuker is dan Londen. Wie dacht dat de Bijenkorf uitgebreid is met kerstversieringen gelooft zijn ogen niet bij een bezoekje aan de winkes aan Oxford Street. Londen is met de korte tijd dat je er bent natuurlijk sowieso een goede keus, maar met kerst is het al helemaal the place-to-be. En, niet geheel onbelangrijk, met al het gedoe rondom de Brexit, dalende koersen en al dat soort economische dingen kun je ook nog eens vet goedkoop je kerstinkopen doen in die leuk versierde winkels.

New York – Oke, ik zal niet weer beginnen over het geldboomprobleem, maar God als ik een dikke portemonnee had was deze keuze snel gemaakt hoor. New Years Eve op Time Square? YES PLEASE! Schaatsen in Central Park, kerstinkopen bij Macy’s, ik zie mezelf al helemaal gaan hoor. Maar goed, New York, a city so nice they named it twice, maakt je kerstvakantie hoe dan ook onvergetelijk.

Antwerpen – Shoppen in Antwerpen is elk seizoen van het jaar een feestje. Vanaf Rotterdam zit je er binnen 2 uur en dus kom ik er vaak ook meerdere seizoenen per jaar. Toch is winter m’n favoriet. De sfeer in de winkelstraten is nog gezelliger dan normaal, de warme wafels zijn tien keer zo lekker en de kerstmarkt maakt het helemaal af.

Keulen – Ik moet toegeven, ik heb dus helemaal niks met Duitsland. Geen idee waarom, maar het zal vast te maken hebben met het feit dat de keren dat ik in het land was de lucht grijs was en de straten grauw en nat waren. Toch heb ik mij meerdere keren laten vertellen dat de kerstmarkt in Keulen zeker weten dat beeld van het grauwe Duitsland doet vervagen. Kerstconcerten, Glühwein, chocolademelk en de feestelijke kerstverlichting door heel de stad zorgen voor een sfeervolle kerstvakantie.

Ticket boeken en gaan dan maar?

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s