Fashion

A Different Vision on Fashion Photography

De naam Peter Lindbergh doet vast wel ergens een belletje rinkelen. Zeker als je elke maand de Vogue van begin tot het eind doorbladert, kan de naam je niet ontgaan zijn. Mocht de naam je niks zeggen, dan doet de foto met topmodellen Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington en Tatjana Patitz gekleed in witte overhemden voor Vogue UK dat zeker wel. Meneer Lindbergh staat bekend om zijn cinematografische beelden en wordt gezien als een van de meest invloedrijke modefotografen. En, het leukste van alles, je kunt nu zijn werk bekijken in de Kunsthal in Rotterdam.


Ja, ik heb al een tijdje niks meer gepost, maar ik heb zeker niet stil gezeten. Toen ik hoorde dat er een tentoonstelling van Peter Lindbergh in de stad zou komen werd er al snel een tripje naar de Kunsthal gepland, want als echte Vogue-, mode- en fotografie liefhebber kon ik dat uiteraard niet uitstellen. De beste man, de tentoonstelling en zijn werk zijn stuk voor stuk awesome en ik kan je vertellen, jij wilt er ook heen.


Wat je kunt verwachten? De tentoonstelling hangt, van zelfsprekend, vol met de bekendste foto’s van Lindbergh, maar ook met niet eerder getoonde beelden, persoonlijke spullen en aantekeningen, storyboards, rekwisieten, films en hele gave polaroids. De tentoonstelling is opgedeeld in 9 verschillende thema’s: Supermodellen, Modeontwerpers, Zeitgeist, Dans, Doka, Het onbekende, Het wite doek, Iconen en een exclusieve Rotterdam Gallery met Lindberghs foto’s van topmodel Lara Stone in de haven van Rotterdam (die je waarschijnlijk al voorbij hebt zien komen in het oktober nummer van de Nederlandse Vogue).


De zwart-witfoto’s en de manier waarop Lindbergh zijn modellen in hun meest pure vorm fotografeert, zonder al te veel make-up en modefoefjes, maken zijn werk geweldig om naar te kijken en inspiratie uit op te doen. Hij richt zich in zijn werk op authenticiteit en de natuurlijke schoonheid van de vrouw, waarmee hij stereotypen vermijdt en zelfverzekerde, sterke, maar vooral prachtige vrouwen naar voren laat komen.


Het leukste aan deze tentoonstelling, vind ik, dat er een verhalend element in zijn modefoto’s zit. Je ziet de enorm mooie collectie zwart-wit beelden hangen en hoe deze van het begin van zijn carrière naar de huidige versie van modefotografie hebben geleid en kunt ook de making-off, met polaroids, schetsboeken etc. bekijken. Daarnaast kun je, als je klaar bent met heen en weer wandelen van foto naar foto, zijn documentaire Models; The Film bekijken en ben je helemaal ingewijd op meneer Lindberghs visie op fotografie, modellen en idealisering van de vrouw.


Je snapt het, ik ben mega enthousiast en geloof me, je wilt dit niet missen. Breng dus vooral voor 12 februari 2017 een bezoekje aan de tentoonstelling A Different Vision on Fashion Photography in de Kunsthal Rotterdam.


Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s