Travel

TRAVEL: Barcelona Diary

Processed with VSCO with n1 preset

Ik ben al weer een paar dagen gebruind en wel terug uit het heerlijke Barcelona en dat betekent een nieuwe travel diary. Ik ben van zondag tot en met zondag in Barcelona geweest, welgeteld acht dagen dus en hoewel iedereen dacht dat acht dagen veel te lang is voor een stad als Barcelona hebben mijn vriendinnen en ik ons ontzettend vermaakt.

Aangezien zondag niet alles geheel volgens plan verliep en we pas in de avond aankwamen in Barcelona zal ik jullie het zondagdeel van het verhaal besparen en beginnen bij maandag. Vanaf toen werd alles leuk.

Maandag
Maandagochtend waren we na een goede nachtrust vergeten wat er zondag gebeurd was en weer helemaal happy en vol positive vibes. Er moest nog het een en ander geregeld worden maar er stond een dagje strand op de planning en in onze achterhoofden lagen we daar al dus het was allemaal zo erg nog niet. Het werd allemaal nog tien keer zo leuk toen we op het idee kwamen om via La Rambla, dé meest bekende straat van Barcelona, naar het strand te lopen. Van alle schattige kraampjes vol met bloemen, kaartjes, sieraden en allerlei andere souvenirs en hebbedingetjes werd ik al gelukkig, maar toen we besloten om naar La Boqueria Markt te gaan was het al helemaal feest. De Martkhal in Rotterdam is er niks bij en ik denk dat ik nog nooit zoveel sapjes, smoothies en fruit bij elkaar heb gezien. Een beetje kind in een snoepwinkel situatie dus.

Na al dat leuks gingen we dan echt naar het strand en ook dat was ontzettend genieten. Toen we eenmaal alle vier een duik in de zee hadden genomen (of in ieder geval met onze voeten er in waren geweest) was het tijd om terug naar ons huisje te gaan. Eenmaal thuis kwam ik er achter dat ik (na een dag lang lopen met pijn aan m’n voeten) twee enorme bobbels onder m’n voeten had. Na alle hielspoor verhalen, eindeloze whatsapp gesprekken met mijn vader (de hardloop expert) en die weer met de fysio was ik toch wel lichtelijk in paniek en dus hadden we op onze eerste dag de dichtstbijzijnde Farmacia van binnen bekeken. Na dat prettige bezoekje ben ik, samen met mijn twee bobbels en de rest van mijn gezelschap, begonnen aan onze eerste tapas en sangria waarna alles weer helemaal fijn was. 

 We sloten de avond af met drankjes en dansjes tijdens een Rooftop party en pannenkoeken toe. Helemaal klaar voor dinsdag.

Dinsdag
Na al het lopen van de dag ervoor, mijn twee bobbels en de lichte brakheid bedachten we dat het misschien wel handig was om vandaag alles op de fiets te doen. Zo gezegd, zo gedaan dus werden er fietsen gehuurd en begonnen we aan onze fietstour. De eerste stop was Plaça de Catalunya. Hier liepen we even rond, kwijlden we bij alle winkeletalages die we tegen kwamen (oké vooral ik) en genoten van het uitzicht. Vervolgens fietsten we door naar de Sagrada Família en Camp Nou, als échte toeristen. Degene die Barcelona kennen kunnen zich bedenken dat dit best wel wat kilometers waren (zeker als je nog zo’n tien keer verkeerd fietst) en dus vonden we het na Camp Nou afgestruind te hebben wel weer genoeg geweest voor die dag.

Nadat we bijgekomen waren gingen we gedoucht en wel de deur uit om wat te gaan eten bij volgens mijn vriendin ‘het aller, áller leukste pleintje van Barcelona’. Nu heb ik in dit weekje Barcelona bij lange na niet alle pleintjes gezien, maar ik ben er van overtuigd dat ze gelijk heeft, want ook de rest van mijn vriendinnen en ik waren meteen verliefd. Dus mocht je in Barcelona zijn ga zeker naar Plaça Reial en je zult er geen spijt van krijgen, geloof me. Minstens net zo verliefd werden we op ons avondeten en de heerlijke sangria. Na het eten liepen we terug naar ons straatje, waar we nog een drankje deden en vervolgens braaf naar bed gingen.

Woensdag
Woensdag stond in het teken van shoppen en dat werd dus ook vol op gedaan. De grote winkel straten werden afgestruind en uiteraard moest de gigantische Zara in Barcelona van binnen bekeken worden. Moe en voldaan, maar vooral moe, besloten we na een paar uur shoppen dat het genoeg geweest was en dat het wel weer tijd werd om naar het strand te gaan.

Onderweg naar het strand kwamen we er al snel achter dat dit waarschijnlijk niet het slimste besluit van de vakantie was geweest, want de lucht werd behoorlijk donker. Gelukkig bleef het bij een paar druppels en viel het allemaal reuze mee. Maar goed, niet echt strand weer dus en daarom werd het ook geen lang strandbezoekje.

Om nog een beetje in de strandsferen te blijven gingen we eten bij een tentje aan de haven. Dit was dan weer de beste keus uit onze vakantie aangezien we er dé lekkerste Paella ever hebben gegeten.

Donderdag
Donderdag moest en zouden we die strandmiddag van de dag ervoor inhalen en dus werd het een dagje strand. Niet heel erg veel spannends aan, maar wel erg fijn.

Na het strand gingen we terug naar ons huisje waar we douchte, ons omkleedde en klaar maakten voor de avond. Die avond bestond uit een bezoekje aan het Picasso museum (dat krijg je met een vriendin die van kunst houdt, maar stiekem was het best leuk), lekker eten, sangria en cocktails.

Vrijdag
Na al het hangen op het strand en shoppen werd het weer tijd om iets toeristisch en cultureels te gaan doen en dat werd vrijdag dan ook zeker gedaan. We begonnen de dag  bij het Park Guëll, waar onze benen weer behoorlijk op de proef werden gesteld door de berg, maar het uitzicht en het park zelf waren het meer dan waard.

In de middag gingen we naar de Montjuïc berg waar we het kasteel bekeken en het Olympisch stadion bezochten. Helaas begon het ook toen weer te regenen en dus besloten we na alles gezien te hebben snel te gaan schuilen bij een tapas tentje in de buurt.

De regen wilde niet echt stoppen, maar wij wilden wel graag naar de fontein show van die avond en dus werd de regen getrotseerd. Toen we aankwamen bij de fontein kwamen we er na een tijdje wachten en staren naar een behoorlijk saaie fontein achter dat we te laat waren en dat onze (natte) poging dus voor niks was geweest. Gelukkig zat er genoeg sangria in ons systeem en was het op dat moment, behalve koud en nat, ook best grappig.

Zaterdag
Zaterdag liepen we weer over La Rambla waar we verliefd werden op een schattig vintage marktje en eindigde we in het winkelcentrum Maremagnum, aan de haven. Ook de rest van de dag stond weer in het teken van winkelen, winkelen en nog meer winkelen.

Aan het einde van de dag gingen we opnieuw naar de beruchte fontein, om een tweede poging te wagen. Gelukkig waren we dit keer wel op tijd en was het de moeite helemaal waard. Na de fontein werd er, traditie getrouw, lekker gegeten en sangria gedronken en sloten we de dag af in dé club van Barcelona, Pacha.

Zondag
Zondag was onze laatste dag in Barcelona en moesten we om 11 uur ons appartement uit zijn. Aangezien we die dag heel de dag onze koffers bij ons hadden en de winkels dicht waren, waren zo wel het strand als winkelen geen optie. Wat je dan doet? Dan ga je naar de dierentuin aan het einde van de straat.  Veel andere keus hadden we niet en dus gingen we na een ochtendje in het park chillen toch echt naar de dierentuin.

Uiteindelijk was het stiekem allemaal hartstikke leuk, ben ik verliefd geworden op de flamingo’s daar en hebben we een ontzettend leuke laatste middag gehad voordat onze terugreis naar Nederland begon.

Liefs,
Pamela

5 gedachten over “TRAVEL: Barcelona Diary

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s