Running

RUNNING: Running gear op vakantie

Processed with VSCO with n1 preset

In het buitenland is hardlopen (meestal) een hele andere opgave dan in Nederland. Zo is de temperatuur in het buitenland vaak hoger, maar heb je in de meeste gevallen ook te maken met smallere wegen en bergachtige gebieden. Nu zijn die andere omstandigheden natuurlijk een leuke nieuwe uitdaging, maar hoe kleed je je daar op en wat neem je mee?

In Nederland kom je in de zomer al best ver met hardloopshorts en een luchtig singlet.  Dri-Fit sokken en je hardloopschoenen eronder en klaar ben je. Door die andere omstandigheden in het buitenland is het handig om iets meer voorbereiding te treffen voordat je daadwerkelijk gaat rennen. Je wilt immers weer heelhuids thuis komen en van de rest van je vakantie genieten, toch?

Pet
In de volle zon rennen is geen pretje. Verbranden, een zonnesteek oplopen en/of oververhit raken zijn allemaal geen fijne dingen. Er zijn genoeg oplossingen om deze situaties te voorkomen. Een daarvan is een petje. Tegenwoordig zijn ze in de meest modieuze varianten te vinden en is het dus ook nog eens een item waarmee je je hardloop outfit helemaal afmaakt.

Bidon
Je zweet je een ongeluk in de tropische temperaturen op vakantie. Om uitdroging tegen te gaan is het geen overbodige luxe om een waterfles of bidon mee te nemen onderweg. Net zo’n eigenwijze drol als ik en dus écht geen zin om je hele rondje dat ding in je hand te houden? Als je dezelfde route heen en terug rent kun je je fles ook ergens dumpen waar die niet heel erg opvalt en een beetje uit de zon ligt. Dan kun je hem op de terugweg weer oppakken en hoef je er niet heel de tijd mee te lopen.

Hardloopgordel/heuptasje
Oké toegegeven die dingen zijn niet bepaald fashionable, maar wel erg handig. Zo heb je alles bij de hand en ben je op alles voorbereid. Zo kan het zijn dat je sneller honger of dorst krijgt in de hitte en dan wil je wel wat bij je hebben toch?

Trailschoenen
Van plan om in het bos, de bergen of op het strand te gaan hardlopen? Pas je schoenen daar op aan. Een andere ondergrond vraagt om andere schoenen en dus bestaat de kans dat je last krijgt van je voeten, knieën of rug als je op je ‘normale’ schoenen gaat hardlopen. Een hardloopwinkel kan je goed helpen met het uitzoeken van de beste schoenen.

Zonnebrand
Ik ben gezegend met mijn halfbloedjes huid en verbrand nooit. Oké ik ben een keer heel gênant verbrand op m’n neus in de tijd dat de zonnebrillen met spiegelglazen helemaal hip waren, maar niet erg tactisch in de volle zon. Verder heb ik het altijd gered met enkel ’s ochtends insmeren. Tijdens het hardlopen werkt dit een tikkeltje anders. Je spant je in, zweet je rot en meestal gebeurt dit ook nog eens in de volle zon. Grote kans dat zelfs ik dus verbrand. Smeer je daarom in met een hoge factor en je bent er zeker van dat je niet verbrand bent voordat je überhaupt die dag het strand op gaat.

GPS
Of je nou een speciaal horloge gebruikt met GPS of gewoon met je telefoon op pad gaat, een goede GPS is een must. Je wilt niet in een vreemd land ergens in de middle of nowhere staan zonder enig idee te hebben hoe je weer terug bij je hotel komt. Geen GPS? De rechtstreeks route naar het strand lopen en diezelfde weg terug werkt ook altijd.

Have a good run!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s