Travel

TRAVEL: Stedentripje Londen

Afgelopen weekend stond er een kort tripje naar Londen op de planning. Nu kan ik een diary schrijven, zoals ik ook over Parijs en Florence heb gedaan, maar dan lees je vooral hoe ik van hop naar her ben gerend om tijdens dat tripje zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien. Niet erg interessant, lijkt mij. Daarom heb ik besloten om deze keer geen standaard diary te schrijven, maar meer een soort lijst met dingen die je moét zien in Londen als je er, net zoals ik, maar een weekendje heen gaat. Lees je mee?

Vrijdag ging ik naar Londen en zondag was ik alweer terug in Rotterdam. Je snapt dus dat ik niet alle tijd van de wereld had daar, maar ik wilde natuurlijk wel alle bezienswaardigheden van Londen zien (dat waren er gelukkig niet zoveel, ahum). Dit resulteerde in heel hard kriss-kross door de stad lopen en pijn, heel veel pijn, in m’n voeten. Gelukkig was het het allemaal meer dan waard, want Londen is een ontzettend leuke stad waar je je ogen uit kunt kijken. Ik heb dan ook zeker genoten van dit weekend en alles wat ik gezien heb. Dus hier komt die, de go to/must see/ must do in Londen lijst:

Shoppen
Lekker gênant op nummer 1 bij mij, want ik doe niets liever. Die Big Ben, the Tower Bridge en the London Eye zijn natuurlijk allemaal helemaal leuk, maar ik verheugde me van te voren toch echt meer op de winkelstraten (sorry not sorry). Nu kan ik je vertellen dat de winkelstraten in Rotterdam, en zelfs ook in Amsterdam, niks zijn vergeleken met die in Londen. De winkels zijn enorm, maar écht enorm. Ik ben er op recht van overtuigd dat je  een hele dag door kan brengen in winkels als Topshop en Victoria’s secret en nog steeds niet alles gezien hebt. Dus ben jij net zo’n shop liefhebber als ik dan zijn Oxford street, Regent street en Old Bond Street (voor de mensen met een goed gevulde portemonnee of de mensen die zich net als ik kunnen fascineren over hoe mooi de Chanel vitrine is) zeker de place to be voor jou.

Eten
Wat je in deze straten, en de aangelegen zijstraten, ook perfect kunt doen is lekker eten en drinken (nog zo’n hobby van mij). Zo vind je er de leukste sapbar Joe & the Juice die je voorziet van lekkere sapjes, hapjes en barmannen, maar ook winkels als Wholesome Foods en restaurantjes, zoals Jamie’s Italian. Daarnaast heb je in Londen ook dé food hotspots van Parijs, namelijk Laduree en PAUL waar je terecht kunt voor de lekkerste eclairs en macarons.

Cultureel doen
Ja ja, heb ik ook echt wel gedaan en hoort natuurlijk ook echt wel op het lijstje als je naar Londen gaat. Al is het alleen maar voor de Instagram-proof foto’s die je kunt maken. Nee serieus, Londen is een hele mooie stad en dus raad ik je ook zeker aan om een stadstour te doen. Zo kom je langs alle mooie plekken, gebouwen en bezienswaardigheden en weet je zeker dat je Londens mooisten gezien hebt. Dus de London Eye, Tower Bridge, Buckingham Palace en Big Ben moeten allemaal zeker op je lijstje en aangezien je niet net als ik drie dagen na je trip nog steeds met pijnlijke voeten wilt zitten (geloof me, dat wil je niet), doe jezelf een lol en doe gewoon een bus- of boottour.


Dus mocht je overwegen om een weekend naar Londen te gaan, zeker doen doen! Het is misschien wat kort, maar zeker de moeite waard.

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s