Fashion

FASHION: De ideale items voor een stedentrip

Processed with VSCO with a5 preset

Op het moment dat jullie dit lezen zit ik voor een weekendje in Londen en dat betekend dat ik mij de afgelopen week dus bezig heb gehouden met de vraag: “Wat moet ik in hemelsnaam allemaal meenemen?” Het is natuurlijk hartstikke leuk zo’n korte stedentrip, maar hoe korter de vakantie hoe groter de inpakstress. Als ik langer dan een week op vakantie ga gooi ik gerust alles wat ik aan zomerkleding heb in m’n koffer. Ik draag het uiteindelijk toch allemaal wel een keer en zo niet, dan niet. Ik sjouw me een hernia op Schiphol, maar ik heb in ieder geval al het mogelijke bij me. Beter te veel dan te weinig is het motto. Met zo’n korte stedentrip ligt dat net iets anders. Ik wil namelijk niet te veel meenemen, want het handigst is natuurlijk om alleen met handbagage te reizen en, niet geheel onbelangrijk, er gaat natuurlijk geshopt worden dus moet er ruimte over zijn. Best een gedoe dus dat inpakken voor zo’n kort tripje.

Maar goed, ik heb het overleefd, want inmiddels ben ik er en dus is het goedgekomen met de bagage. Benieuwd wat ik allemaal aanraad om mee te nemen zodat jij minder stress hebt voor je stedentripje? Lees dan vooral mee.

Een mooie, maar simpele, little black dress
Een goed zwart jurkje kan natuurlijk altijd. Ideaal voor een avondje uit, maar met een paar stoere sneakers en een leuk jasje erover is die ook prima om overdag de stad onveilig te maken.

Een leren of bomberjack
Over dat zwarte jurkje moet dan natuurlijk een stoer jack. Een leren of bomberjack past daar perfect bij. Daarnaast biedt het ook warmte voor de heen- en terugreis en beschermt het enigszins tegen een (onverwachte) regenbui.

Sneakers
Ik, als enorme sneaker hoarder, reis uiteraard nooit zonder een goed paar sneakers mee te hebben. Op een stedentrip zijn die dingen nog handiger, omdat ze overal bij kunnen. Kies een paar dat prima staat onder zowel een jurkje als onder een stoere jeans en je hoeft in principe geen extra schoenen mee te nemen (oké vooruit, die leuke hakken mogen mee). Scheelt ook ontzettend veel pijn aan je voeten tijdens shopsessies.

Sjaal
Ken je die mega sjaals van Zara die eigenlijk gewoon dekens zijn? Super handig zijn die! Ideaal als sjaal voor wat extra warmte, als deken in het vliegtuig, maar ook als finishing touch voor je outfit. Win-win-win en dus moet die mee.

Badpak
Ga je op een stedentrip naar de zon? Dan is een badpak handiger dan een bikini. Een badpak kan namelijk ook perfect als topje en dus sla je twee vliegen in een klap. Mocht je er van overtuigd zijn dat je bikini ook als topje kan, be my guest.

Boyfriend jeans
Ik vind deze jeans ideaal, omdat ze lekker ruim en losjes zitten en dus perfect zijn voor een dag reizen. Daarnaast kun je de pijpen oprollen als het wat warmer wordt, maar ook lang laten als het weer wat minder mee zit.

Basic shirt
Al die shirtjes, bloesjes en truien met gekke prints en grote teksten zijn natuurlijk leuk, maar als je weinig inpak space hebt kun je beter voor basic gaan. Makkelijk te combineren, want het kan overal bij.

Als je dan bezig bent met het inpakken van deze items is het handig om al van te voren te bedenken wat je die dagen aan gaat doen. Als je dan eenmaal setjes in je hoofd hebt is het makkelijker inpakken en neem je minder snel te veel dingen mee.

Bon voyage!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s