Sport

SPORT: Bodypump

Processed with VSCO with n1 preset

Om het sporten leuk te houden en om mezelf af en toe een beetje uit te dagen doe ik de laatste tijd naast mijn wekelijkse workouts een groepsles. Na yoga en pilates lessen gevolgd te hebben, ben ik een paar weken geleden begonnen met bodypump. Ondanks dat ik na de eerste les bijna kruipend naar huis moest, om nog niet te spreken van de pijn die de dag erna volgde, was ik er al snel van overtuigd dat deze les een van die wekelijkse workouts zou worden.
Bodypumplessen zijn gericht op het verbeteren van je kracht en uithoudingsvermogen. De lessen zijn vooral bedoelt om strakker te worden, af te vallen en/of de spierconditie te verbeteren. Om dit te bereiken werk je jezelf tijdens bodypump een uur lang in het zweet. Tijdens dat uur train je een nummer lang een bepaalde spiergroep door middel van basisoefeningen, denk aan squats, lunges, bicep curls, clean en presses etc. Van deze oefeningen doe je relatief veel herhalingen en met de tijd ga je steeds hoger zitten qua gewicht. Je kunt dus rekenen op verzuring van je spieren en heftige spierpijn de dag erna. Waarom je het dan toch moet proberen?

Oké na de eerste keer krijg je waarschijnlijk behoorlijk wat spierpijn en de hele eerste les zal ook best een uitdaging zijn, maar in principe kan iedereen Bodypump doen. Bodypump staat namelijk bekend om het gebruik van een barbell tijdens de lessen. Je kunt hier losse gewichten aan toevoegen en dus bepaal je zelf hoe zwaar je het voor jezelf maakt (en kun je een beetje smokkelen door in gewicht te zakken als je het echt niet meer aan kan, doe ik zelf trouwens nooit ahum..)

Het is een zeer intensieve workout. Je traint namelijk in een uur al je spiergroepen. De trainingen worden ontwikkeld door Les Mills, een organisatie uit Nieuw Zeeland. Zij maken elke 3 maanden een nieuw programma, wat bestaat uit nieuwe focus, trainingsdoelen en muziek. Zo blijf je uitgedaagd worden en worden de trainingen niet saai.

Je spieren worden continue getriggerd tijdens de lessen waardoor je stofwisseling wordt verhoogd en je spiermassa vergroot. Vandaar dat Bodypump ook wel ‘the fastest way to get in shape’ wordt genoemd. Of dat helemaal waar is betwijfel ik, maar wat ik wel zeker weet is dat de workouts super fijn zijn om te doen. Je moet even door zetten, maar je zult ook snel merken dat je resultaat boekt. Zo kan Bodypump er voor zorgen dat je lichaamshouding verbeterd, je sterker wordt en zou het er voor kunnen zorgen dat je lichaamsvet verliest en je spieren een mooiere shape krijgen.

Het is een kwestie van doorzetten dus, maar aangezien je het in een groep doet ben je sneller geneigd om het uiterste uit je zelf te halen. Er kijken immers andere mensen mee en dan doe je altijd net een beetje beter je best (ik in ieder geval wel). Daarnaast zijn de instructeurs ook erg motiverend. Ze moedigen je aan en helpen je vooral om de oefeningen op de beste manier uit te voeren. Je gaat dus zeker weten tot het uiterste. Daarnaast werkt de leuke muziek ook wel erg mee om het uit te houden en de pijn een beetje te vergeten.

Ben je inmiddels net zo enthousiast als ik (of in iedergeval een beetje) en wil je ook een les proberen? Kijk dan op de site van de dichtstbijzijnde sportschool bij jou in de buurt of ze lessen aanbieden. Verder kun je meer informatie over Bodypump en Les Mills vinden op http://www.lesmills.com.

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s