Sport

SPORT: De vroege ochtend sporter

large-2

Op mijn danslessen na sport ik altijd in de ochtend. Niet per se omdat ik het zo’n fijn gevoel vind als mijn wekker af gaat op de vroege morgen of omdat ik het leuk vind om mezelf uit bed te moeten slepen, maar vooral omdat sporten in de ochtend zoveel fijner is. Het is een stuk rustiger in de sportschool en buiten in het bos/park is al helemaal niemand te bekennen. Dat betekend dat je lekker ongegeneerd mee kan blèren met je hardloopmuziek en dat je geen mensen hebt die naar je staren in de sportschool. Daarnaast voel je je de rest van de dag een stuk energieker én is je dag gewoon een stuk langer.

Nu krijg ik vaak genoeg te horen of ik niet goed bij m’n hoofd ben om m’n lekkere relaxte zondagochtend te vergooien aan een vroeg rondje hardlopen, wat best logisch is. Anderen vragen hoe ik het voor elkaar krijg om het überhaupt te doen uit vrije wil en dat vind ik een veel leukere vraag. Ben jij absoluut geen ochtendmens maar zou je toch liever wat eerder uit je bed rollen voor je workout? Zo doe je dat:

– Leg je sportspullen/tas de avond van te voren klaar en zet je wekker. Zo ben je alvast goed voorbereid en is de stap die je moet zetten om te gaan kleiner. Daarnaast scheelt dat weer zo’n vijf minuten extra slaap, en die wil je.
– Bedenk ook al van te voren wat je wilt gaan doen. Ga je hardlopen? Bedenk dan hoe lang je wilt gaan en welke route je wilt lopen. Toch maar naar de sportschool? Bedenk dan alvast welke oefeningen je wilt gaan doen. Dit zorgt voor een beetje extra motivatie en dan hoef je dat niet meer te bedenken met je slaperige kop.
– Je snapt dat je niet al te laat naar bed moet als je vroeg op wilt staan. Daarnaast is het belangrijk dat als je wekker dan uiteindelijk afgaat je gewoon meteen opstaat. Iedereen weet dat van snoozen nog tien keer snoozen komt en dat werkt niet.
– Als je je ochtendroutine hebt gedaan ga dan meteen sporten. Niet nog even een filmpje kijken, Facebook checken etc., want dat zorgt uiteraard voor vertraging.
– Zet je verstand op nul. Het is niet fijn om ontzettend vroeg je bed uit te gaan, maar het went. Gewoon niet te veel over nadenken en gaan. Je zult merken dat je het al snel minder vervelend gaat vinden en dat je het alleen maar fijn vind dat je het al hebt gehad en nog een hele dag voor je hebt.

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s