Food

FOOD: Bloemkool pizza

Processed with VSCO with hb1 preset

De ultieme guilty pleasure voor de vrijdagavond na een zware week is natuurlijk een vette pizza met heel veel kaas, gecombineerd met languit op de bank je favoriete serie binge watchen. Nu weten we allemaal dat pizza helaas niet echt optimaal meewerkt aan het wegwerken van die wintervetjes bij het trainen van een bikinibody. Daar heeft de Albert Heijn nu iets heel slims op bedacht, of nouja eigenlijk Magioni en appie is gewoon slim dat die het in de schappen heeft liggen. Tegenwoordig kun je namelijk in die schappen bloemkool en bieten pizzabodems vinden en dat maakt die guilty pleasure ineens een stuk gezonder, als je je een beetje inhoudt met de kaas tenminste.

Nu maakt je hart misschien niet meteen een sprongetje bij het denken aan pizzabodems gemaakt van bloemkool of bieten en moet je er waarschijnlijk al helemaal niet aan denken om je extra dikke bodem pizza in te ruilen voor een van deze varianten. Nu kan ik, als mega pizza lover, je eerlijk vertellen dat ik nog geen bloemkool geproefd heb in de keren dat ik deze pizza’s heb gegeten en dat je het verschil dus ook echt niet merkt. De bodems zijn lekker dik en stevig en zijn zelfs gewoon krokant als je ze uit de oven haalt dus komt het redelijk overeen met een ‘normale’ pizza. Ja oké, hij is niks vergeleken bij die van de échte Italiaan, maar geef toe, dat is die van Domino’s of New Yorker ook niet. Aangezien deze variant toch nét wat verstandiger is met de zomer op komst is de keuze snel gemaakt, toch?

Deze pizza’s kun je natuurlijk beleggen met wat je wilt, maar mocht je een beetje inspiratieloos zijn:

Wat heb je nodig?
– een bloemkool of bieten pizzabodem
– zelfgemaakte tomatensaus*
– pesto
– 100 gram ananas stukjes
– 3 á 4 plakjes parmaham
– een kwart courgette
– een halve rode paprika
– theelepel oregano
– handje pizza kaas
– handje rucola

Wat moet je doen?
1. Besmeer de pizzabodem met de achterkant van een eetlepel met de tomatensaus
2. Snijd de courgette en paprika in stukjes en verdeel deze over de pizzabodem
3. Voeg ook de ananasstukjes, parmaham en pesto aan de pizza toe.
4. Bestrooi de pizza met kaas en oregano en doe deze voor 8 tot 12 minuten in de oven.
5. Als de pizza klaar is voeg je de rucola toe.

* Voor de tomatensaus heb je nodig:
– een potje tomatenpuree
– een blik gepelde tomaten
– theelepel oregano
– handje basilicum blaadjes
– 3 takjes tijm
– eetlepel olijfolie
– halve paprika
– peper en zout naar smaak
Alles even goed mengen in de blender of keukenmachine en klaar ben je!

Eet smakelijk!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s