Sport

SPORT: 5x fit met Youtube

Processed with VSCO with n1 preset

We hebben allemaal wel van die dagen dat de sportschool net iets te ver is en de eerste stap naar buiten in je hardloopschoenen net iets te groot is. Het liefst blijf je gewoon heel de dag binnen zitten en laat je die workout voor wat het is. Gelukkig hoef je niet altijd per sé naar buiten om die workout te kunnen doen en kun jij dus gewoon lekker thuis op je yogamatje een volledige workout doen zonder dat je daarvoor eerst naar de sportschool moet fietsen.

Youtube is daar een ideaal hulpmiddel bij. Want ja, Youtube heeft meer te bieden dan filmpjes van dieren die grappige dingen doen en vloggers die hun dagelijks leven met je willen delen. Zo zijn er ontzettend veel workout channels te vinden op Youtube met filmpjes die verschillen van yoga tot boksen en van cardio tot krachttraining. Soms zie je door de bomen het bos niet meer een daarom heb ik een paar leuke, verschillende kanalen voor jou op een rijtje gezet:

1. Blogilates– By far mijn favoriete Youtube-kanaal op het gebied van sport. Toen ik nog geen sportschool abonnement had bekeek ik haar filmpjes elke dag en deed ik ze braaf na. Nu kan ik niet meer zeggen dat ik de filmpjes van Cassey nog dagelijks doe, maar zo af en toe vervang ik mijn workout door een paar filmpjes van haar of doe ik een setje buikspieroefeningen met haar mee. Haar filmpjes bestaan vooral uit pilatesoefeningen uitgevoerd op leuke popmuziek. Reken maar dat je spieren gaat voelen t die je nog nooit gevoeld hebt tijdens haar oefeningen!

2. POPSUGAR – Dit kanaal is eigenlijk gewoon een verzameling van alles. Je vindt er workouts, gevarieerd van 5 tot 45 minuten, recepten en handige tips. Ze hebben pilates filmpjes, maar ook filmpjes met boks workouts en full body fitness workouts. Per afspeellijst kun je kiezen hoe lang je je workout wilt hebben, welke spiergroep je wilt trainen en op wat voor manier je dat wilt doen.

3. Yoga with Adriene – De naam zegt het al, een yoga kanaal dus. Op dit kanaal vind je allemaal verschillende yoga workouts uitgevoerd door Adriene. Ze maakt filmpjes in verschillende yogastijlen en van verschillende lengtes. Je kunt dus zelf kiezen in hoeverre je jezelf uitdaagt. Daarnaast heeft ze ook veel filmpjes speciaal voor beginners zodat je een beetje kunt wennen aan yoga als je dat nog nooit gedaan hebt.

4. Tone It Up – Ook op dit kanaal kun je van alles vinden. De meiden van Tone It up maken youtube filmpjes met verschillende fitness trainingen die je alleen of samen uit kunt voeren. Daarnaast zijn er op hun kanaal veel fitness en voedingstips te vinden en kun je er terecht voor lekkere en gezonde recepten.

5. FitnessBlender – FitnessBlender is een Youtube-kanaal waarop je fitness workouts kan vinden voor zowel mannen als vrouwen. Ze hebben korte workouts (10 minuten of korter), maar ook lange (30 minuten of langer). Je kunt kiezen voor cardio trainingen, zoals HIIT, maar ook voor krachttrainingen per spiergroep of full-body. De oefeningen worden allemaal duidelijk uitgelegd en goed gedemonstreerd zodat je ook thuis goed en veilig kan sporten zonder blessures op te lopen.

Succes met je workout!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s