Travel

TRAVEL: Florence diary

Inmiddels ben ik alweer drie dagen terug in het regenachtig en koude (heel erg koude) Nederland na mijn weekje in Italië. Zo fijn als het daar was, zo naar is het om weer terug te zijn. De 24 graden en zon heb ik in moeten ruilen voor maximaal 10 graden en regen-/hagelbuien, m’n kleurtje begint alweer te vervagen en een flinke verkoudheid is aanwezig. Maar goed, vorige week had ik niks te klagen en dus ga ik jullie alles vertellen over hoe leuk het daar was in de hoop dat ik weer een beetje vergeet hoe het hier is.


Maandag
Maandag begon mijn reis. De wekker ging vroeg en om half 10 nam ik de trein naar Schiphol om daar vervolgens een paar uur rond te lopen tot mijn vlucht vertrok. ‘S middags kwam ik aan in Pisa en na een lange en heel erg warme busreis was mijn bestemming, Florence, bereikt. Veel bijzonders heb ik die dag niet gedaan. ‘S avonds werden de eerste uurtjes in Italië ingeluid met cocktails en wijntjes.


Dinsdag
Dinsdag was het dagschema een stuk voller. Ik ging met mijn studievereniging en dus moesten er educatieve dingen gedaan worden. De dag begon dan ook vroeg bij het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut, waarvan ik nu een heel interessant verhaal kan gaan verzinnen, maar eerlijk gezegd was ik behoorlijk moe en kan ik me vrij weinig herinneren. Nadat we bij het instituut waren geweest gingen we door naar hét uitzichtpunt van Florence en laat ik me daar nou nog ontzettend veel van kunnen herinneren.  Florence heeft namelijk ontzettend mooie uitzichtpunten. Je moet er een behoorlijke klim voor maken, maar dan heb je ook wat. Mocht je dus een keer in Florence zijn, ga vooral die veelste lange trap op, want het is het waard! Na een tijdje genoten te hebben van het uitzicht en vooral van het lekkere weer pakte we de bus naar een ‘geheime’ bestemming. Die geheime bestemming was een soort industrieterrein waar we gingen lasergamen. Ik heb daar ontdekt dat lasergamen niet een van mijn talenten is en dat ik niet van ansjovis en kappertjes hou op een pizza, maar verder was het een hele leuke avond. Moe en voldaan gingen we terug naar onze slaapplaats waar we nog wat drankjes deden en, voor ons doen, vroeg naar bed gingen.


Woensdag
Ook op woensdag stonden er veel leuke dingen op de planning. We begonnen de dag met een stadswandeling door Florence waarbij we op de leukste pleintjes kwamen en de mooiste omgevingen te zien kregen. Daarna gingen we naar de Mercato Central, een soort van Rotterdamse Markthal maar dan 10 keer zo leuk. Lunchen deden we daar in de buurt en daarna stond de Dom op het programma. Die Dom moest ik natuurlijk op en je begrijpt dat ook dat een behoorlijke klim was. Het was niet alleen hoog, maar de trap liep rond en was super smal. Behoorlijke klus dus, maar ook hier was het uitzicht het meer dan waard. Na die enorme klim was er vrij weinig over van m’n benen, maar shoppen kunnen ze natuurlijk altijd aan en dus gingen we nog even het stadje in (waar ik trouwens niks gekocht heb, heel de week niet. Ik ben trots op mezelf). Ook deze avond werd traditiegetrouw afgesloten met dansjes en drankjes.


Donderdag
Donderdag begon ook met een educatieve activiteit, namelijk een bezoekje aan de universiteit van Florence. Dit bezoekje duurde korter dan gepland, maar dat vonden alle brakke koppies geen probleem. We gingen lekker lunchen en daarna door naar het Uffizi. Nu kan ik je vertellen, modemusea en fotomusea vind ik mega leuk en interessant, maar zodra ik een naam hoor die ik tijdens mijn kunstgeschiedenislessen voorbij heb horen komen haak ik af. Dat was nu dus ook het geval, wat gepaard ging met pijnlijke voeten en benen en dus was het een lange middag. Achteraf was het allemaal best mooi enzo hoor, maar je snapt het, niet helemaal mijn ding. De rest van de dag stond vooral in het teken van veel opruimen, omdat we de volgende dag vertrokken naar Pisa.


Vrijdag 
De reis naar Pisa dus. Met de bus vertrokken we in de ochtend en in de middag kwamen we aan bij ons verblijf in Pisa. Daarna gingen we, na het achterlaten van onze spullen, meteen door naar die o zo beroemde toren. Na te hebben geconstateerd dat die toren dus scheef stond vonden wij het tijd voor een terrasje en daar hebben we dus heel de middag, ik herhaal, heel de middag gezeten (had iets te maken met moe zijn na heel de week lopen en feesten). Na heel de dag gezeten te hebben waren we genoeg opgeladen voor de avond en dus werd er die avond ontzettend genoten van cocktails en heel veel dansjes.


Zaterdag
Uitgeslapen en wel (zo ongeveer) werden de laatste spullen gepakt en begon de terugreis naar Nederland. Het regende die dag in Italië en toen baalde we daar allemaal flink van, maar op dit moment had ik zo graag gewild dat ik nog in die regen in Pisa stond. Daar was het namelijk gewoon 19 graden en hier bibber ik van de kou. Maar goed, wij in de regen naar het vliegveld en om 4 uur vlogen we terug naar het kikkerlandje. Acht uur was ik weer thuis en volledig uitgeput na een super leuke week.


Tussendoor werden er natuurlijk heel veel ijsjes, pasta, pizza en risotto gegeten. Wat moet je anders in Italië?


Liefs,
Pamela

2 gedachten over “TRAVEL: Florence diary

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s