Sport

SPORT: The day after workout

Processed with VSCOcam with n1 preset

Je kent het wel, gisteravond waren het net iets te veel dansjes en drankjes en dus lag je veel te laat in bed, maar vandaag stond een workout op de planning. Het liefst draai je je nog een keer om en blijf je de rest van de dag in bed liggen, maar je had jezelf nog zo beloofd dat je vandaag zou gaan. Ja ja, been there, done that. Ik ben zeker niet iemand die zo der bed uit springt na een avondje feesten, maar goed na 10 keer omdraaien ga ik wel (oké oké, bijna altijd). Hoe ik dat doe?

Zet je wekker. Grote kans dat je denkt dat je het best gewoon uit jezelf wakker kan worden, zodat je weet dat je (zo goed als) genoeg slaap hebt gehad en nog een beetje energie hebt om die workout te doen, maar bij deze help ik je uit die droom. Dat werkt namelijk gewoon niet. Je ligt dan waarschijnlijk gewoon tot een uur of 12 in je bed en ja, waarom zou je jezelf daarna dan wel kunnen overtuigen om te gaan sporten? Zet dus gewoon je wekker, ook al is dat zwaar. Die wekker hoeft ook echt niet om 7 uur af te gaan, maar rond een uur of 10 en dan gewoon in een keer opstaan.

Denk er niet te veel over na. Dat in een keer opstaan is een dingetje. Brak ben je, dat is zeker, maar hoe langer je daar over nadenkt hoe erger het wordt. Waarschijnlijk wil je al helemaal niet je bed uit komen als je er over nadenkt wat je gister allemaal voor gênante dingen hebt gedaan. Denk dus vooral niet na over waarom je in je bed moet blijven liggen en niet zou moeten gaan sporten, maar ga gewoon.

Overtuig jezelf. Als je jezelf er niet van kan overtuigen dat je je goed genoeg voelt om te gaan,overtuig jezelf er dan gewoon van dat je je daarna een stuk beter voelt. Want ja, je bent al een enorme doorzetter dat je überhaupt bent gegaan en je hebt gelijk een paar van de drankjes van gisteravond verbrand (ook best een fijne gedachte).

Ga buiten sporten. Oké ik snap dat sommigen mij nu volledig gek verklaren, maar hardlopen als je brak bent is ontzettend fijn. Nee geen 10 kilometer en ook niet op je aller hardst, maar gewoon een rustig rondje joggen. Je lichaam neemt dan meer zuurstof op en je bent zo van die kater af. Heb je daar een te zwakke maag voor? Ga dan gewoon buiten fietsen, skaten, oefeningen doen of desnoods touwtje springen. Je knapt namelijk enorm op van die buitenlucht en dat wil je na zo’n avond.

Schrijf je in voor een sportles. Die pilateslessen waar ik het in mijn vorige blog over had zijn altijd op vrijdagochtend, dat is dus 9 van de 10 keer na een avondje stappen op donderdag. Dat ik me dan van te voren heb ingeschreven werkt goed als een stok achter de deur en stiekem als ik eenmaal bezig ben is het nog best fijn om te doen met een brak hoofd ook.

Doe iets rustigs. Er zijn gewoon van die avonden waarna je eigenlijk een dag volledig voor pampus moet liggen, omdat je lichaam gewoon niet anders kan. Daar moet je dan ook zeker naar luisteren. Je weet immers zelf ook wel wanneer je lui bent en wanneer je het echt niet aan kan. Is je lichaam dus echt niet in staat om er een krachttraining of cardio-sessie doorheen te knallen kies dan gewoon voor iets als yoga of wandelen. Dat is misschien niet super intensief, maar zorgt er wel voor dat je lichaam wakker wordt en tegelijkertijd tot rust komt.

Drink water. We weten het allemaal, maar we doen het niet (en toch moet je het nu wel gaan doen). Als je thuis komt sleep jezelf dan naar de kraan en drink op z’n minst twee glazen water voordat je gaat slapen. De ochtend daarna ben je jezelf er zo dankbaar voor en heb je net wat meer kracht om jezelf er toch van te overtuigen dat je een bikkel bent en die work-out gewoon gaat doen. Zorg er ook voor dat je voor, tijdens en na je workout genoeg water blijft drinken.

Good luck!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s