Food

FOOD: Groen monster

vsco-photo-1-groenemonsterAls je enigzins gezond bezig wilt zijn dan kun je niet om ze heen, groene smoothies. Erg aantrekkelijk zien ze er niet uit, maar ik vind ze (meestal) ontzettend lekker. Misschien is dat ook wel omdat ik me dan voorbereid op het ergste en het dan achteraf wel mee blijkt te vallen. Hoe dan ook, een smoothie gemaakt van groente en fruit is ideaal om de dag mee te beginnen. Het geeft je een energieboost en zorgt ervoor dat jij in ieder geval al vast een deel van je dagelijkse behoefte aan groente en fruit achter de kiezen hebt, een win-win dus.

Een simpeler ontbijtje bestaat niet. Je trekt de groentela van de koelkast open, pakt er wat leuks uit en hetzelfde doe je met de fruitmand. Dat alles gooi je bij elkaar in de blender en je ontbijtje is klaar. Als je het dan nog in een beker gooit om mee te nemen ben je good-to-go. Nou ben ik zelf geen fan van alle groene smoothies. Spinazie, avocado, boerenkool en komkommer vind ik allemaal prima, maar sapjes met bleekselderij en andijvie zijn bij mij geen favoriet. Toch kan een smoothie die er in eerste instantie veel te groen uit ziet ontzettend lekker zijn. Om dat te bewijzen heb ik een lekkere combinatie voor je.

Wat heb je nodig? (voor 1 smoothie)
– een appel
– een banaan
– een grote hand spinazie
– blaadjes van een paar takjes munt naar smaak
– ongeveer een kwart komkommer
– een grote hand bevroren mango stukjes
– 150 ml kokoswater of alpro kokosmelk
– een eetlepel chia-zaad

Wat moet je doen?
1. Schil de appel en de komkommer en pel de banaan en snijdt alles in stukjes.
2. Doe dit samen met de rest van de ingrediënten in de blender of de keukenmachine.

Een smoothie maken kost natuurlijk helemaal niet veel tijd, maar mocht je nog wat vaker op je snooze-knop willen drukken kun je ook in het weekend alvast een grote beker vullen met de hoeveelheid van drie smoothies. In de vriezer kun je die een paar dagen bewaren en als je dan de avond voordat je de smoothie wilt gebruiken de beker uit de vriezer haalt hoef je niks te doen in de ochtend. Super handig dus! Ben jij al gek op groene smoothies of juist helemaal niet? Ik ben ontzettend benieuwd wat je van deze combinatie vindt!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s