Sport

SPORT: Pilates

IMG_6695-pilates
Toen ik, zo’n drie jaar geleden, besloot dat ik het nodig vond om naast mijn danslessen nog meer te gaan sporten begon ik met het nadoen van workout filmpjes op Youtube. Dagelijks lag ik mezelf dan in de gekste poses te wringen op mijn yogamatje in m’n kamer.  Geen idee wat ik aan het doen was, maar boven het filmpje stond dan iets van ‘killer abs’ of ‘leaner legs’ of zo en dus vond ik het wel prima. Op gegeven moment raakte ik helemaal verslaafd aan de filmpjes van Cassey Ho van Pop Pilates. Elke dag deed ik haar filmpjes na en er was zelfs een tijd dat ik een heel schema voor mezelf had gemaakt met op welke dag ik welk filmpje zou doen. Na een paar maanden ging deze fase weer voorbij, nam ik een abonnement bij de sportschool en begon ik met krachttraining. Ook heel leuk natuurlijk, maar ik miste die pilates oefeningen wel en dus besloot ik twee maanden geleden om pilates lessen te nemen.

Zo gezegd zo gedaan en dus stapte ik voor het eerst de zaal voor groepslessen in bij mijn sportschool om een les pilates te doen. Na de eerste les was ik verkocht en dus ben ik nu wekelijks in die les te vinden. Het is natuurlijk iets heel anders dan krachttraining, maar daarom zeker niet minder leuk. De trainingen zijn elke keer weer verschillend, waardoor het niet gaat vervelen en na al het zweten en trillen tijdens de training voel je je zo veel beter!

Pilates is een combinatie van body en mind fitness waarbij het trainen van je core, oftewel buik, rug en bekken, centraal staat. De trainingen draaien om zes basis principes centering, concentratie, controle, precisie, flow en ademhaling. Tijdens deze trainingen gebruik je alle spiergroepen van je lichaam (en geloof me dat voel je). Daarnaast focus je je tijdens de trainingen op je ademhaling waardoor je, net als bij yoga, een soort rust in je hoofd krijgt. Pilates zorgt ervoor dat je lichaamshouding verbeterd, je soepelere en sterkere spieren krijgt, je flexibeler wordt, je meer bewust bent van je lichaam en rustiger wordt in je hoofd en niet geheel onbelangrijk je een strakker lichaam krijgt (er wordt beweert dat je er een strakkere buik van krijgt, maar ik denk dat ik daar nog een paar maanden lessen voor moet volgen helaas).

Kortom, zeker de moeite waard om een keertje te proberen dus! Mocht je nog niet overtuigd zijn, Cameron Diaz, Gisele Bunchen en Megan Fox doen het ook en je kan mij niet vertellen dat je niet zo’n killerbody als zij wilt hebben. Toch eerst een keertje thuis proberen voordat je een les in stapt? Hier vind je het Youtube-kanaal van Cassey Ho van Blogilates en als zij je niet enthousiast krijgt dan weet ik het ook niet meer.

Liefs,
Pamela

3 gedachten over “SPORT: Pilates

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s