Running·Sport

SPORT: 10x de leukste workout-songs

FullSizeRender-workoutsongs
Soms kom ik mensen zonder oordopjes tegen tijdens het hardlopen. Vervolgens blijf ik mezelf dan de rest van mijn route afvragen hoe die mensen dat volhouden. Ik kan me niet voorstellen dat ik 10 kilometer zou lopen zonder muziek. Ten eerste hoor je jezelf dan heel de tijd hijgen, iets waar ik zelf dood moe van zou worden en daarnaast lijkt het me ook gewoon ontzettend saai. Ik bedoel, sporten is natuurlijk hartstikke leuk enzo, maar muziek pept je altijd net iets meer op, toch? Mij in ieder geval wel en dus zal ik ook zeker nooit een sportschool betreden of een hardlooprondje maken zonder mijn oordopjes en Iphone bij de hand.

Wat muziek betreft tijdens het sporten ben ik eigenlijk niet heel kieskeurig. Alles wat een beetje up-tempo is vind ik prima en houdt het tempo er goed in tijdens het hardlopen. Vooral voor het hardlopen vind ik het wel belangrijk dat ik een afspeellijst heb vol met goede nummers, want anders moet ik tussendoor gaan wisselen van nummer/afspeellijst en dat is een hele opgave als mijn telefoon om m’n arm gebonden zit met een hoesje. Daarom heb ik een standaardlijst met nummers waar ik geen genoeg van kan krijgen en die zorgen voor die extra oppepper. Op dit moment bestaat die lijst uit, onder andere, de volgende nummers:

1. How Deep Is Your Love – Calvin Harris. Sinds het moment dat dit nummer uit is ben ik er verslaafd aan. Ik denk ook niet dat er ooit een moment gaat komen dat ik hem zat ben en dus mag die zeker niet ontbreken in deze lijst.
2. Cheap Thrills – Sia. Ik vind bijna alle nummers van Sia ontzettend goed, maar dit nummer stijgt er voor mij zonder twijfel boven uit. Het is een lekker vrolijk, up-tempo nummer en het zorgt er voor dat je niet kan wachten tot je vrijdagavond weer op de dansvloer staat.
3. Sorry – Justin Bieber. Ook dit nummer is lekker up-tempo en heeft een leuke beat waardoor je lekker door blijft stappen tijdens het hardlopen. En ja, Justin Bieber z’n nummers zijn nou eenmaal echte guilty pleasures.
4. 1,2,3 – Lil Kleine & Ronnie Flex. Als we het dan toch over guilty pleasures hebben… Ik vind het album van Lil Kleine drie keer niks en ook aan de tekst van dit nummer moet je niet al te veel aandacht besteden, maar je kan niet ontkennen dat het nummer een fijne beat heeft.
5. I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix) – Seeb. Ik heb geen idee wat het is met dit nummer. Eerst vond ik er helemaal niks aan en nu staat die heel de dag op repeat. Voor nu mag die dus wel even op de lijst, totdat ik hem weer zat ben.
6. In The Night – The Weekend. Na dit nummer heb ik een heuse verslaving aan the Weeknd opgebouwd. Na een paar keer luisteren moet je het ook gewoon meezingen.
7. The Right Song – Tiësto, Oliver Heldens & Natalie La Rose. Ik krijg zelf altijd ontzettend veel zin om te dansen van dit nummer dus ik durf te wedden dat het jou ook dat extra beetje energie geeft.
8. What Do You Mean? – Justin Bieber. Het spijt me. Het is de bieberfever.
9. Sax – Fleur East. Dit is gewoon een powersong, luister het en je begrijpt me.
10. Something In The Way You Move – Ellie Goulding. Als ik een nummer van Ellie Goulding luister tijdens het sporten moet ik al snel denken aan haar afgetrainde lichaam, waarna die extra setjes/kilometers zo gedaan zijn.

Mocht je niet genoeg inspiratie hebben na deze nummers, Spotify heeft onder de categorie ‘Workout’ nog heel veel leuke afspeellijsten voor elke sportieveling samengesteld! Welk nummer zorgt ervoor dat jij je laatste setje/kilometer vol kan houden?

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s