Food

FOOD: Acaí-bowl

Processed with VSCOcam with f2 preset

Steeds vaker zag ik vrolijk gekleurde bakjes met fruit en granola voorbij komen op Instagram. Ik had geen idee wat het was, maar alle fitgirls en foodies aten het en dus begrijp je dat ik het ook moest proberen. Na wat research hier en daar kwam ik er al snel achter dat het vrolijk gekleurde ontbijtje een Acaí-bowl heette en gemaakt was van, onder andere, acaí-bessen. Nog nooit van gehoord en ook nog nooit gegeten, maar ik vond het idee wel het proberen waard.

Een paar dagen later ging ik lunchen bij Picknick en ik wist dat de befaamde Acaí-bowl daar op het menu stond. Helaas kwam ik daar pas rond een uur of 2 aan en aangezien de Acaí-bowl echt als ontbijt werd gezien was deze maar tot half 12 te bestellen. Toch moest en zou ik het proberen en dus ging ik diezelfde week op zoek naar waar ik de acaï-besjes kon kopen. Na een paar Jumbo’s afgestruind te hebben had ik mijn besjes en kon ik eindelijk het ontbijtje maken. Nou ik kan je vertellen, het is ontzettend lekker en jij wil het ook. Bij deze dus en receptje, zodat ook jij binnenkort zo’n vrolijk gekleurd ontbijtje op tafel hebt staan.

Wat heb je nodig?
– 1 bevroren banaan
– 2oo gr bevroren acaí (kun je dus kopen bij de Jumbo)
– 150 ml amandelmelk
– 50 gr dadels
– 40 gr bosbessen
– 40 gr bevroren kersen

Topping (optioneel):
– 20 gr granola
– 1 eetlepel kokosrasp
– 1 eetlepel cacao nibs
– wat extra bosbessen
– klein handje rode bessen

Wat moet je doen?
1. Doe de banaan, acaí, bosbessen, kersen, dadels en melk in de blender en mix het tot een glas geheel,
2. Doe het mengsel in een grote kom en maak het af met de toppings (je kunt natuurlijk ook voor andere toppings kiezen).

Het ontbijtje is super snel klaar en ook nog eens erg lekker. Ideaal dus! Eet jij wel eens een Acaí-bowl als ontbijt?

Liefs,
Pamela

4 gedachten over “FOOD: Acaí-bowl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s