Food

FOOD: Proteïne poffertjes

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with 5 preset

We weten allemaal dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en dus zouden we er ook optimaal van moeten kunnen genieten. Als ik een dagje vrij ben of wat langer de tijd heb in de ochtend dan doe ik dat ook zeker. Meestal bak ik dan een havermout-pannenkoek of eet ik speltbroodjes met een gekookt eitje, maar het allerliefst eet ik poffertjes, want geef toe, poffertjes zorgen toch meteen voor een feestelijk gevoel? Het lekkerst zijn ze natuurlijk met een flinke doses poedersuiker, maar om het nog een beetje gezond te houden maak ik altijd de poffertjes van Rens Kroes uit Powerfood 2. Ik voeg hier dan wat warm, rood fruit aan toe en dat is bijna net zo lekker!

Deze keer vond ik dat de poffertjes wel een eiwit-update konden gebruiken dus wilde ik er in eerste instantie kwark overheen gooien, maar toen bedacht ik me waarom maak ik ze niet gewoon met proteïne poeder? Dus zo gezegd zo gedaan en daaruit ontstond het volgende recept:

Wat heb je nodig?
– 1 eetlepel kokosbloemsuiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 banaan
– 50 gr speltmeel
– 150 ml rijstmelk
– snufje kaneel
– 4 eieren, waarvan 2 hele eieren en 2 eiwitten
– snufje zeezout
– 1 scoop proteïne poeder (ik gebruikte proteïne poeder met de smaak banaan)
– Poffertjes pan

Wat moet je doen?
1. Klop de 2 eiwitten stijf op.
2. Doe de eiwitten samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine en mix het tot een geheel. Als je geen keukenmachine hebt kun je het natuurlijk ook, lekker ouderwets, met een garde mixen.
2. Zet de poffertjespan op middelhoog vuur (echt middelhoog, anders kun je je poffertjes niet goed omdraaien en branden ze aan) en voeg wat kokosolie aan de pan toe.
3. Bak de poffertjes en herhaal dit tot de mix op is.

Je kunt de poffertjes extra lekker maken door er een lekkere topping aan toe te voegen. Ik hou er zelf van om er fruit of kwark met een smaakje aan toe te voegen. Wat is jouw favoriete topping?

Eet smakelijk!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s