Food

FOOD: Detoxen

Processed with VSCOcam with hb1 presetSoms heb je van die weekenden waaraan je alleen maar terug hoeft te denken om alweer dat brakke gevoel te ervaren. Van die weekenden dat je net iets te diep in het glaasje hebt gekeken en net iets te veel dansjes hebt gedaan. Afgelopen weekend was het carnavalsweekend dus ik denk dat dit gevoel bij veel mensen aanwezig was gisterochtend.

Ook ik heb samen met mijn vriendinnen en heel veel anderen dit weekend carnaval gevierd en ook al had ik niet ontzettend veel drankjes op, moe was ik zeker en dus bestond mijn zondag vooral uit hangen in bed. Helaas heeft dat niet erg veel geholpen en toen ik gister, na vier weken geen college, op moest staan om op tijd de trein naar Utrecht te pakken viel dat me toch best zwaar.

Het feesten was voorbij en dus moest er weer normaal gedaan worden, maar met je brakke kop is dat af en toe toch best lastig. Wat voor mij erg goed werkt na een weekendje feesten is detoxen. En nee, dan heb ik het niet over heel de dag door alleen maar sapjes drinken in de hoop dat al het eten en de drank wat bij dat feesten komt kijken er weer net zo snel af gaat als dat het erbij is gekomen. Ik geloof er namelijk niet in dat detoxen dé manier is om van je lovehandles af te komen aangezien het drinken van sapjes de hele dag door gelijk staat aan een crash-dieet en we weten allemaal hoe het zit met crash-dieëten, toch? Vroeger vond ik dat detoxen ook maar pure onzin. De hele dag sapjes drinken wilde ik niet en ik dacht dat het geen zin had als ik naast het drinken van de sapjes ook nog zou eten. Die gedachte heb ik niet meer sinds ik detox sapjes geprobeerd heb in combinatie met gezond eten. Tegenwoordig ben ik ervan overtuigd dat de sapjes helpen bij het afvoeren van de laatste (kater) afvalstofjes uit het lichaam zodat je op de maandag weer een beetje normaal kan functioneren en niet nog in de after-brak-fase (is dit een woord?) zit.

Hoe dit werkt? Het is heel simpel. De sapjes kun je tegenwoordig op steeds meer plaatsen kopen. Je drinkt het sapje in de ochtend, op een nuchtere maag, in een keer (of tenminste binnen een half uur) op. Het drinken van zo’n sapje zorgt voor reiniging en ontgifting van het lichaam, door middel van de vitaminen en anti-oxidanten die het bevat. Na het drinken van dat sapje moet je tenminste een half uur wachten met eten en veel water drinken zodat de afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. Je zult dan snel genoeg merken dat je lichaam bezig is met het afvoeren van de afvalstoffen en doordat je veel water drinkt zal je wat vaker naar de wc moeten. Het is belangrijk dat je op de dagen dat je de sapjes drinkt gezond eet, dus lekker veel groente, fruit en goede vetten. Dit zorgt ervoor dat er weinig tot geen nieuwe gifstoffen je lichaam binnenkomen. Ook helpt het om sporten te doen waar je veel van gaat zweten of om naar de sauna te gaan. Het zweten zorgt er namelijk voor dat er nog meer afvalstoffen het lichaam verlaten. Voor het beste resultaat doe je dit een paar dagen achter elkaar.

De sapjes zijn helaas niet super goedkoop en, misschien nog wel erger, meestal ook niet heel lekker (en dit is zacht uitgedrukt). Ik koop mijn sapjes meestal bij Sajoer, omdat ik hun sapjes best lekker vind. Tot nu toe ben ik van alle sapjes die ik daar genomen heb pas 1 sapje tegengekomen waarbij ik echt even door moest zetten om hem helemaal op te drinken. Maar goed, voor een goede werking moet je af en toe even door de zure appel heen bijten.

Heb jij weleens detox sapjes gedronken? En hoe beviel het?

By the way, een vriendin van mij heeft onze carnavalsavonturen samengevat in een vlog, super leuk en dus moet je die zeker bekijken! Als je dan toch op Youtube zit bekijk dan meteen haar andere vlogs, abonneer je op haar kanaal Danny op ’t Hof en vergeet vooral niet om een duimpje omhoog te doen!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s