Food

FOOD: Spelt scones

Processed with VSCOcam with 5 preset

Het is maandagochtend en dat betekend dat er weer een lange week op ons te wachten staat. Vrijdag lijkt nu nog zo ver weg en met de gedachte daaraan is het natuurlijk niet makkelijk om uit bed te komen. Om deze week goed te beginnen en van de Mondayblues af te komen begin ik deze week met een lekker ontbijtje, namelijk spelt scones. Ik ben echt gek op scones! Ze doen mij altijd denken aan iets feestelijks, omdat ik ze meestal eet met gelegenheden als kerst of als ik gezellig ga high tea’en met vriendinnen. Met deze scones heb je dus meteen een feestelijk ontbijt en wie wil dat nou niet op de maandagochtend?

Het originele recept komt uit het Skinny Six-kookboek van de meiden van Chicks love Food en het is by far mijn favoriete recept uit het boek. Ik heb het recept iets naar mijn eigen smaak aangepast, maar de basis is hetzelfde gebleven. Zoals ik al zei ben ik echt gek op scones dus maakte mijn hart een klein sprongetje bij het zien van dit recept. Het liefst eet ik elke dag scones, maar gezond zijn ze natuurlijk niet echt dus dat is helaas geen optie. Gelukkig is deze variant een stuk gezonder waardoor ik wat vaker zonder schuldgevoel kan genieten van mijn favoriete broodjes. Wat ook erg handig is, de scones zijn super snel klaar! Dus als je nou 10 minuten eerder opstaat kun je een stuk gelukkiger aan je dag beginnen.

Wat heb je nodig?
– 250 gr speltmeel
– 2,5 theelepel bakpoeder
– 3 eetlepels agave siroop (je kunt ook honing gebruiken)
– 1 ei
– 75 ml amandelmelk
– 25 gr cranberries
– 50 ml kokosolie
– snufje zout

Wat moet je doen?
1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Doe het speltmeel, het bakpoeder, de agave siroop, de cranberries en de olie in de keukenmachine.
3. Klop de melk los samen met het ei.
4. Voeg dit mengsel toe aan het andere mengsel, maar houdt 1 eetlepel achter om later over de scones heen te smeren.
5. Kneed het mengsel tot een grote deegbal en rol dit met een deegroller uit tot een plak van 1,5 cm dik.
6. Maak, met behulp van een glas, rondjes van het deeg.
7. Leg deze rondjes op een, met bakpapier bekleedde, bakplaat en besmeer ze met het melk-ei-mengsel
8. Bak de scones ongeveer 12 minuten gaar tot ze goud-bruin zijn.

Als de scones klaar zijn kun je ze natuurlijk traditioneel beleggen met jam en creamcheese, maar wat ook heel lekker is, en een stuk gezonder, is jam met kwark of aardbeien.

Eetsmakelijk!

Liefs,
Pamela

2 gedachten over “FOOD: Spelt scones

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s