Running

RUNNING: De leukste runs van 2016

IMG_5066Een jaar geleden rond deze tijd kwam ik erachter dat op 16 mei 2015 de tweede editie van Nike Womens 10K plaats zou vinden, in Amsterdam. De eerste editie had ik aan me voorbij laten gaan, omdat ik toen nog niet zoveel aan hardlopen deed en ik dacht dat die 10 kilometers m’n dood zouden worden, maar deze moest en zou ik gaan lopen. Zelfs nadat al mijn vriendinnen hadden geweigerd om mee te gaan was ik, zo eigenwijs als ik ben, vastberaden om het te doen. Er was alleen een probleem. Ik zat namelijk in mijn examenjaar en in de week na de wedstrijd begonnen de examens. Eerst dacht ik ‘dat moet wel lukken’ en ‘een dag niet leren maakt toch niet uit’, maar aangezien ik een enorme schijterd was en al een hartverzakking kreeg bij het denken aan de examens koos ik ervoor om het toch niet te doen. Toen de wedstrijd eenmaal geweest was zag ik dat al mijn favoriete bloggers/fitgirls (lees Rens Kroes, Annemerel en ga zo maar door) hem wel hadden gelopen en baalde ik nog meer dat ik er niet bij was. De volgende (die van dit jaar dus) zou ik dus echt wel gaan lopen. Ik heb de afgelopen tijd alle social media-accounts en de site van Nike continue in de gaten gehouden om te kijken wanneer de run dit jaar plaats zou vinden en wanneer ik me kon inschrijven en wat denk je? Dit jaar is er dus geen Nike Womens 10K in Amsterdam, of beter gezegd helemaal niet in Nederland. Je snapt dat ik meer dan een beetje teleurgesteld was, aangezien ik er langer dan een jaar op heb gewacht, en op het punt stond m’n hardloopschoenen nooit meer aan te trekken.

Mijn motivatie was een beetje m’n (hardloop)schoenen ingezakt, maar ik bedacht me al snel dat op 10 april 10 kilometer gelopen moest worden tijdens de marathon van Rotterdam en dat die motivatie dus weer gevonden moest worden. Nu was dat niet zo moeilijk, omdat ik hardlopen nou eenmaal erg leuk vind, maar ik werk wel het liefst naar een doel toe. Zo loop ik graag hardloopwedstrijden, omdat ik dan MOET trainen aangezien ik mijn wedstrijd altijd beter wil lopen dan de vorige. Ik had in mijn hoofd dat ik dit jaar 10 kilometer zou lopen tijdens de marathon en ladiesrun in Rotterdam en tijdens de Nike Womens 10K in Amsterdam. Nu er een run van dit lijstje moest worden geschrapt ging ik op zoek naar andere leuke hardloopwedstrijden dit jaar in Nederland en hier heb ik een lijst van gemaakt. Goed voor m’n eigen motivatie, maar ook voor die van jullie, want een stok achter de deur kan nooit kwaad toch? Ik zou zeggen uitzoeken maar!

Februari
14 februari – I Love To Run – Hoofddorp – 5 of 10 km

Maart
5 en 6 maart – Mud Masters Obstacle Run – Vijfhuizen – 6, 12, 18 of 42,2 km
6 maart – CPC Loop – Den Haag – 5, 10 of 21,1 km
20 maart – Utrecht Marathon  – Utrecht – 5, 10, 21,1 of 42,2 km
25 maart – Runnersworld Nightrun – Hoofddorp – 5,1 of 8,9 km

April
3 april – Rokjesdag loop – Amsterdam – 5 of 10 km
10 april – Marathon Rotterdam – Rotterdam – 10,55 of 42,195 km
17 april – Hilversum City Run – Hilversum – 5 of 10 km

Mei
21 mei – Moonlight Ladies Run – Hoofddorp – 5 of 10 km
22 mei – Leiden Marathon – Leiden – 5, 10, 21,1 of 42,2 km
29 mei – Ladiesrun Rotterdam – 5, 7,5 of 10 km

Juni
2 juni – Breakout Run – Schaijk – 8 of 16 km
4 juni – Dutch Beach Trails – Scheveningen – 10, 20 of 35 km
5 juni – Ladiesrun Eindhoven – Eindhoven – 5, 7,5 of 10 km

Juli
17 juli – 10 van Noodwijk – Noordwijk – 5 km & 10 km

Augustus
28 Augustus – Royal Run – Soestdijk – 3,5, 7 of 10,5 km

September
17 september – Damloop by Night – Zaandam – 8 km
18 september – Dam tot Damloop  – Amsterdam – 0,6, 1, 1,8, 2,2 of 16,1 km

Oktober
2 oktober – Singelloop Utrecht – Utrecht – 5 of 10 km
16 oktober – Marathon Amsterdam – Amsterdam – 8, 21,1 of 42,2 km

November
13 november – Olympisch Stadion Loop – Amsterdam – 5 of 10 km

December
11 december – Bruggenloop Rotterdam – 15 km

Ik ben er zelf nog niet helemaal uit welke runs ik dit jaar ga lopen, maar het worden er zeker een paar uit deze lijst. Weet jij al welke je graag zou willen lopen?

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s