Food

FOOD: Snack o’clock

Processed with VSCOcam with f2 preset

Heb jij ook wel eens last van dat middagdipje rond 4 uur? Als je klaar bent met school/werk en in de trein zit waar iedereen om je heen aan het genieten is van patat uit de muur, pasta van Julia’s en alles wat de appie op het station om 4 uur te bieden heeft. Als je er dan zo over nadenkt heb jij ook best wel honger dus pak je je tas om er vervolgens achter te komen dat je niks te eten bij je hebt en moet wachten tot je thuis bent. Dan is de neiging best groot om toch iets te kopen op het station waar je dan achteraf eigenlijk helemaal geen behoefte aan had. Ja ik ken het, been there, done that.

Eens in de zoveel tijd moet dat natuurlijk ook gewoon kunnen, we zijn nou eenmaal ook maar gewoon mens toch? Maar om nou elke dag of elke week aan die behoefte toe te geven is niet zo fijn voor je bikinibody (jaja summerbodies are made in winter) en al helemaal niet voor je portemonnee. Daarnaast is er ook gewoon een hele makkelijke en lekkere manier om dit tegen te gaan, namelijk voorbereid zijn om altijd iets te snacken bij je te hebben voor dat 4 uur-momentje.

Ik zou mezelf niet zijn als ik geen lijstje had met een aantal lekkere en gezonde snacks om met jullie te delen en dus bij deze, 10 van mijn favoriete snacks:

1. Ik ben tegenwoordig helemaal fan van de snackrepen van Nakd, maar ook die van Eat Natural vind ik ontzettend lekker. Ze zijn handig om mee te nemen en vullen goed. Wat ik ook vaak doe is een proteïne reep meenemen. Deze zijn tegenwoordig in allerlei smaken te vinden. Ik heb ze zelf meestal van Body & Fit en zweer bij de Peanutbutter Oats Bar (ja weer pindakaas, sorry ik kan het niet helpen..), maar ook de repen van Questbar, en dan vooral de smaak S’mores, zijn favoriet bij mij.

2. Wat je ook kunt doen, en wat misschien nog wel beter is, is zelf snackrepen maken. Zo kun je er precies in doen wat jij zelf wilt en dus zijn ze extra lekker. Super makkelijk om te maken ook, probeer deze maar eens van Chicks Love Food. De fruitrepen zijn mijn favoriet.

3. Fruit is natuurlijk altijd een goed tussendoortje, maar soms ook een beetje saai. Wat ik vaak doe om toch een feestje van mijn dagelijkse 2 stuks fruit te maken is een fruitsalade maken van verschillende soorten fruit of er nootjes en gedroogd fruit aan toevoegen. Probeer eens peer met dadels, amandelen en een beetje kaneel… Wedden dat je meteen verslaafd bent!

4. Om even bij de dadels te blijven.. Die kun je uiteraard gewoon zo uit het handje eten. Ik heb echt een ontzettende verslaving aan dadels dus dat doe ik net iets te vaak, maar wat ook heel erg lekker is is om ze te vullen met pindakaas of walnoten! Misschien niet zo handig om mee te nemen, maar dan heb je weer iets om thuis uit te proberen.

5. Een plakje bananenbrood. Ook dit is het lekkerst als het uit eigen keuken komt. Voor een beetje afwisseling kun je deze variatie proberen.

6. Gezonde snack balletjes zijn nu helemaal hip, hot and happening en dus kunnen ze niet in dit lijstje ontbreken. Ik vind die van Rens Kroes erg lekker, maar ook deze van Ilovehealth zijn zeker de moeite waard!

7. Griekse yoghurt of kwark met honing is voor mij ook een ideale snack. Je kunt het makkelijk meenemen in een bakje en is heerlijk na het sporten (goed voor de bikinibody gains ook).

8. De ontbijt koek van Rens Kroes uit Powerfood 2 is heerlijk als tussendoortje, beetje harde kokosolie erop en het is net Peijnenbrug met een laag roomboter.

9. Ik hou eerlijk gezegd niet heel erg van van die snack worteltjes enzo, maar komkommer of zoete paprika met hummus is wel heerlijk en makkelijk voor onderweg. Tegenwoordig verkoopt de AH to go dat ook en dus is het geen probleem als je dat een keer vergeten bent om mee te nemen. Dan moet je wel echt sterk zijn en je niet laten verleiden door al het andere lekkers dus ik raad je aan om het maar gewoon van huis mee te nemen, just to be sure.

10. Last but not least, rijstwafels. Klinkt heel saai, maar beleg ze met avocado en kipfilet en je hebt een heerlijke snack! Wat makkelijker om mee te nemen is iets als plakjes kaas of ham. Ook heel lekker zijn van die biologische rijstwafels met pure chocola, bij bijna elke supermarkt te vinden.

Ik hoop dat ik je een beetje geïnspireerd heb met mijn ideeën zodat het wat makkelijker wordt om je honger te stillen op het station of in de trein zonder dat je je hoeft over te geven aan alle stationssnacks.

Wat is jouw favoriete snack?

Liefs,
Pamela

3 gedachten over “FOOD: Snack o’clock

  1. Nakdrepen zijn hemels :). Hier is de enige manier om aan Questbars te raken via het internet en dan moet je meteen een volledig doos kopen van 25 euro, terwijl je nog niet eens weet of je ze lekker vindt, en das jammer want dat houdt me echt tegen om eens zo’n repen te proberen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s