Food

FOOD: AH Basis voor Smoothie

Processed with VSCOcam with f2 preset

Nu de ‘gezondheidshype’ toch wel bij veel mensen begint aan te slaan moeten de supermarkten hier natuurlijk op inspelen. Hartstikke fijn voor mensen die, zoals ik, eerst naar winkels als Marqt en Ekoplaza moesten om gezonde boodschappen te doen. Ik moest mijn moeder dan altijd meeslepen, had ze vaak geen zin in, en als we dan eenmaal bij de kassa aankwamen werd ze al helemaal diep ongelukkig. Best fijn dat de Albert Heijn nu dus ook lekker gezond bezig is en het assortiment blijft zich uitbreiden.

Nu liep ik een paar dagen geleden langs het vriesvak in de appie toen mijn oog viel op een aantal vrolijk gekleurde pakjes. Albert Heijn heeft tegenwoordig dus iets heel handigs aan het vriesvak toegevoegd, namelijk bevroren fruit en groenten als basis voor je smoothie. Alles wat je nodig hebt voor een lekkere smoothie zit al in het pakje. Ideaal dus voor ochtenden waarin je lekker lui wilt doen of gewoon erg veel haast hebt. Het enige wat je hoeft te doen is de inhoud in de blender gooien en 350 ml. sinaasappelsap toevoegen. Tenminste zo zegt het pak, ik heb in plaats daarvan een beetje kokoswater en water toegevoegd en ik denk dat yoghurt of melk ook een lekkere toevoeging is. Maar goed, wat je er ook aan toevoegt om je smoothie tot een succes te maken het idee is in ieder geval top. Ik heb namelijk nooit zin om eerder op te staan als ik naar school moet om een smoothie te maken dus vries ik meestal van tevoren een smoothie in. Dat heeft dan weer tot gevolg dat het meestal net niet snel genoeg ontdooit of minder lekker is. Dit is dus een ideale oplossing daarvoor en je kunt ook nog eens 3 smoothies uit een pakje halen (zo staat op het pakje. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ze dat doen want na 1 keer was het pakje bij mij al voor meer dan de helft leeg… Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen).

De basis voor smoothie pakken zijn er nu in 4 verschillende varianten:
1. Banaan, boerenkool, mango en citroengras
2. Pompoen, mango, banaan en pastinaak
3. Ananas, rode biet, bramen en gember
4. Banaan, ananas, mango, banaan en basilicum
Geen simpele banaan-aardbei smoothies dus, maar echt verrassende variaties! Tot nu toe is de banaan-boerenkool variant mijn favoriet, maar ze zijn zeker allemaal de moeite waard om te proberen. Een product dat niet kan ontbreken in de vriezer dus!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s