Food

FOOD: Pindakaas-havermout

Processed with VSCOcam with f2 preset

Toen ik een paar dagen geleden een foto van mijn ontbijt deelde op snapchat kreeg ik gelijk allerlei reacties terug met vragen of ik gek geworden was, omdat ik als ontbijt pindakaas uit de pot zou lepelen. Om dat gelijk maar even uit de wereld te helpen; ik heb geen rare pindakaasverslaving. Mijn hart maakt wel een klein sprongetje als de pot pindakaas bijna leeg is. Dat betekend namelijk dat ik mijn favoriete havermout receptje kan gaan maken. Havermout met pindakaas is een ideale combi! Om te laten zien dat ik niet geheel gestoord ben en dat het echt heel lekker is hier het receptje en aan jullie om het uit te proberen

Wat heb je nodig?
– Bijna lege pot pindakaas. Wel echt bijna leeg, als in dat er geen laagje meer in zit, maar ongeveer de hoeveelheid van 1 á anderhalve eetlepel. Anders overheerst de pindakaas en dan vind ik het zelf niet zo lekker.
– 40 gram havermout
– 200 ml. amandelmelk
– 3 medjoul dadels
– 50 gram bosbessen
– 2 theelepels kaneel
– (optioneel) een schepje proteïne poeder. Ik gebruikte de smaak ‘banaan toffee’ van body & fit, voor een beetje extra smaak en het maakt de havermout wat smeuïger.

Wat moet je doen?
1. Maak de havermout gewoon klaar zoals je deze normaal klaar maakt. Dus in een pannetje melk koken en de havermout toevoegen of gewoon in de magnetron.
2. Doe de havermout in de pot pindakaas en roer even goed. Zodat de pindakaas resten van de pot afkomen en met de havermout mengen.
3. Voeg nu ook de dadels, bosbessen, kaneel en proteïne poeder toe en roer dit nog een keer door.

Eet smakelijk!

Liefs,
Pamela

7 gedachten over “FOOD: Pindakaas-havermout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s