Sport

SPORT: 6x handige sport-apps

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ik ben nog al verslaafd aan mijn telefoon. Vaak gebruik ik hem om van die standaard dingen te doen als appjes versturen en mijn Instagram-feed checken, maar tegenwoordig is mijn trouwe vriend ook in staat om mij te helpen wat betreft sporten. Er zijn talloze sport-apps aanwezig in de Apple store en Play store dus af en toe zie ik ook door de bomen het bos niet meer en daarom bij deze mijn top tien handige sport-apps:

1. Nike Training Club. Met stipt op nummer 1 en dus ook mijn favoriete app. Ik heb af en toe ook van die dagen dat het voor mijn gevoel gewoon echt te hard regent om naar de sportschool te fietsen, of ik heb gewoon simpelweg geen zin en de regen geeft me een goed excuus. Op dit soort dagen voel ik me toch een beetje schuldig als ik helemaal niet sport. Hier biedt de NTC-app een fantastische oplossing voor. Hij staat vol met allemaal leuke work-outs. Ze variëren van 5 tot 45 minuten en je kan zelf kiezen op wat voor manier je wilt trainen en welke spieren je wilt trainen. Je kunt jezelf dus lekker uitdagen en hoeft daarvoor de deur niet uit. Hij is ook erg handig voor dagelijkse buikspieroefeningen of bijvoorbeeld yoga en stretch-oefeningen. Snel downloaden dus!

2. Nog een hele leuke en handige app van Nike is Nike Running. Hiermee kun je tijdens het hardlopen je tijd, afstand en pace bijhouden. Als je klaar bent met lopen geeft die je een overzicht van hoelang je gelopen hebt, hoe snel je gelopen hebt en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Klinkt als een standaard hardloop app, maar het leuke aan Nike Running is dat je er nog veel meer mee kan. Zo kun je als je een toptijd hebt gelopen je run delen via social media met een leuke hardloop foto erbij. Je hebt ze vast wel een keer voorbij zien komen van die hardloopfoto’s met de route, tijd en snelheid erop, die kun je dus maken met deze app. Daarnaast geeft die je een overzicht van je gemiddelde snelheid van al je runs en kun je instellen dat de app je motiveert om te gaan rennen, maar ook tijdens het rennen. Voor nog een beetje extra motivatie kun je je vrienden toevoegen via de app en kun je wedstrijdjes met elkaar aangaan om wie de meeste kilometers aflegt.

3. Run keeper is een beetje vergelijkbaar met Nike Running. De app houdt namelijk ook de afstand, tijd en pace bij. Na je run kun je online inloggen en een overzicht krijgen van je run inclusief een kaart met waar je gelopen hebt. Het handige aan Run keeper is dat de app een coach heeft. Je kunt daardoor van tevoren een training instellen op bijvoorbeeld pace of afstand. Tijdens je run zal je dan gecoacht worden zodat je nieuwe doelen kan behalen.

4. Als je dan na je rondje hardlopen weet hoeveel calorieën je hebt verbrand wil je die natuurlijk ook weten hoeveel calorieën je in je mond stopt om het er niet gelijk weer aan te eten. Dit kan met de app MyFitnessPall. Door middel van deze app kun je bijhouden hoeveel voedingstoffen het eten dat je binnenkrijgt bevat. Het handige aan de app is dat je ook je dagelijkse activiteiten in kunt vullen zodat je een duidelijk overzicht hebt van hoeveel calorieën je verbrand en gegeten hebt. De app bevat al een hele lijst van voedingsproducten en sportactiviteiten daarom is het meestal gewoon een kwestie van invullen, zo gedaan dus.

5. Daily yoga is een erg leuke app voor iedereen die aan yoga doet of er mee wilt beginnen. Het enige wat je nodig hebt is een yogamat en deze app. De app bevat verschillende routines en poses die allemaal voorzien zijn van uitleg. Zo kun je lekker de yogi uithangen zonder dat je voor schut staat in de yoga les als een pose niet lukt, want thuis kijkt er niemand mee.

6. Kennen jullie Casey Ho? Voordat ik een abonnement had bij de sportschool heb ik al haar pilates filmpjes wel 100 keer bekeken en na gedaan. Mocht je haar niet kennen dan moet je haar zeker eens opzoeken op Youtube voor wat pilates oefeningen! De app bevat al haar filmpjes en recepten. Daarnaast kun je handige schema’s voor jezelf maken. Dat wordt dus sowieso zweten.

Welke app je ook kiest, je komt er gegarandeerd sportief januari mee door en hopelijk nog veel langer. Succes met je work-out!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s