Food

FOOD: Havermoutkoekjes

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Als ik alleen al denk aan havermoutkoekjes krijg ik er trek in. Deze havermoutkoekjes zijn zo lekker dat als ik ze maak ik 9 van de 10 keer niet eens wachten tot ze afgekoeld zijn voordat ik ze in m’n mond stop. Een echte verslaving dus. Helaas heb ik niet altijd om ze te maken en de varianten in de winkel bevatten meestal erg veel suiker en zijn dus niet helemaal health-proof, maar als ik tijd heb om ze te maken geniet ik er extra veel van. Dat genot wil ik jullie natuurlijk graag met jullie delen en dus hier het receptje voor havermoutkoekjes met dadels en cranberries.

Wat heb je nodig?
– 100 gram vloeibare kokosolie
– 1 ei
– 100 gram speltbloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 75 gram honing
– snufje zout
– 120 gram havermout
– 50 gram cranberries
– 4 medjoul dadels

Wat moet je doen?
1. Mix de kokosolie, het ei en de honing.
2. Mix in een andere kom de speltbloem, het bakpoeder, de kaneel, het zout en de havermout.
3. Mix de natte en de droge ingrediënten door elkaar.
4. Snij de dadels in kleine stukjes en voeg deze samen met de cranberries aan het mengsel toe. Roer ze er voorzichtig doorheen.
5. Maak ongeveer 8 balletjes van het mengsel en doe deze voor een half uur in de koelkast. (Heerlijk vies werkje is dit, na het maken van de balletjes zie je ongetwijfeld je handen niet meer door al het beslag wat er op zit.) Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden.
6. Druk de balletjes een beetje plat en doe ze voor 15 a 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Blijf ondertussen wel goed opletten, want de koekjes kunnen aardig snel verbranden.
7. Als je de koekjes uit de oven haalt zijn ze nog zacht. Don’t panic, dit hoort. Wacht een 20 minuutjes en laat ze afkoelen dan zul je merken dat ze hard worden.

Klaar zijn je havermoutkoekjes! Super makkelijk toch? Eet smakelijk!

Tip: Je kunt ook afwisselen met de vulling en in plaats van dadels en cranberries kiezen voor iets als rozijnen of cacao nibs. Laat je creatieve brein zijn werk doen.

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s