Sport

SPORT: Sport essentials

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ken je dat, als je op de fiets zit en al bijna bij de sportschool bent en je ineens te binnenschiet dat je geen oordopjes bij je hebt, het hoesje voor je telefoon bent vergeten of je fles water thuis hebt laten liggen? Zo irritant. Om dit te voorkomen is het handig om van tevoren na te denken over wat je nodig hebt bij het sporten. Voor mij zijn de volgende dingen essentieel:

1. Met een goede sporttas is het halve werk al gedaan. De periode dat je een saaie zwarte tas mee moest slepen naar de gym is al lang voorbij, want tegenwoordig zijn sporttassen in alle vormen en kleuren te vinden. Heb je ook gelijk weer een reden om te shoppen.

2. Als je meer dan 3 keer in de week sport is het natuurlijk een beetje zonde om elke keer met een nieuw flesje water aan te komen. Dus of je nou shakes gebruikt of niet, een sportfles is geen overbodige luxe. Ook deze zijn tegenwoordig in allerlei leuke varianten te vinden.

3. Een hoesje voor je telefoon. Weet je wel zo’n ding dat je om je arm doet tijdens het hardlopen? Uitvinding van de eeuw! Voordat ik zo’n ding had liep ik altijd hard met mijn telefoon in m’n hand en op de loopband hoopte ik altijd dat die in het rekje bleef zitten waar die voor bedoeld was, maar helaas ging dat niet altijd even goed. Ik kan dus echt niet meer zonder.

4. Een goede sportbeha. En nee, die zijn niet makkelijk te vinden. Iedereen is natuurlijk anders en een sportbeha die voor de een perfect is biedt de ander helemaal niks dus een lange zoektocht is het wel en af en toe moet je er ook wel wat geld voor over hebben, maar als je eenmaal de goede hebt gevonden ben je er meer dan blij mee. Ik ben zelf helemaal fan van die van Nike, omdat die mij de meeste steun geven en ook in veel verschillende kleuren en prints te vinden zijn zodat ze altijd bij je outfit passen.

5. Sportsokken. Als ik naar de sportschool ga draag ik meestal wel ‘normale’ sokken, maar als ik dat doe tijdens het hardlopen kan ik na mijn rondje blaren gaan tellen. Niet erg fijn. Sportsokken zorgen ervoor dat je voeten kunnen ‘ademen’ en dus krijg je geen ontzettende zweetvoeten en blaren, best wel nodig dus.

6. Goede sportschoenen. Ook wat sportschoenen betreft ben ik fan van Nike en dan vooral de Flyknits. Deze zijn erg licht en hebben een beetje demping dus zijn ideaal voor het hardlopen. Ook voor in de sportschool wil ik schoenen hebben die lekker zitten en die, niet geheel onbelangrijk, bij mijn outfit passen. Als je veel sport slijten je sportschoenen snel en dus is het handig om meerdere paren in je bezit te hebben.

7. Een thight die lekker zit. Misschien wel nog vervelender dan je spullen vergeten is om elke vijf minuten je thight op te moeten hijsen. Zorg dus altijd dat je een thight hebt die lekker zit en niet afzakt. Ook is het handig om er een te hebben met zakjes zodat je je sleutel, oordopjes of weet ik wat er in kwijt kan.

Verder moet je eraan denken om je handdoek in je tas te doen en in sommige sportscholen heb je ook een slotje nodig om je kluisje op slot te doen. Nu je weet wat je nodig hebt rest je niks anders dan om naar de sportschool te gaan en niet halverwege terug te moeten om nog iets te halen. Succes!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s