Fashion

FASHION: Mode in Rotterdam

Al een tijdje wilde ik naar Het Nieuwe Insituut in Rotterdam om het  Tijdelijk Modemuseum daar te bekijken, maar doordat ik geen tijd had kwam het er telkens niet van. In de vakantie had ik eindelijk de tijd om er heen te gaan en aangezien de tijd er toch was ben ik ook naar het Nederlands Fotomuseum gegaan om de tentoonstelling van Horst ‘Photographer of Style’ te bekijken. Nu mag de vakantie dan wel voorbij zijn maar mocht je ergens een gaatje vinden moet je er zeker heen gaan!

Het Nieuwe Instituut is tot 8 mei getransformeerd tot een modemuseum. Er is een uiteenlopende collectie te zien van mooie kleding stukken en accessoires. Ik ben zelf naar de tentoonstelling Een speculatieve geschiedenis van de Nederlandse mode geweest waarin de Nederlandse mode van het begin van de twintigste eeuw tot nu wordt gepresenteerd. Je wordt dus geleid door de Nederlandse modegeschiedenis en komt stromingen tegen als punk en disco. Erg leuk om te zien allemaal. Daarnaast is er ook nog een afdeling waar je kan zien hoe kleding wordt gerecycled en kom je feitjes tegen over het proces van stof tot kledingstuk en over hoeveel kleding er verkocht en verspild wordt. Het leukste vond ik zelf de kledingstukken die er hingen. Je komt zoveel verschillende dingen tegen en zo zie je ook dat dingen die in de vorige eeuw al gedragen werden nu weer terug in de mode komen. Ik heb dus naast geschiedenis en recycle feitjes ook nog eens geleerd dat ik nooit kleding stukken weg moet doen.


In het Nederlands Fotomuseum is nu een tentoonstelling te zien met werken van Horst P. Horst, een van de belangrijkste mode- en portretfotografen van de twintigste eeuw. In de tentoonstelling zijn modefoto’s te zien, maar ook kledingstukken en vintage tijdschriftcovers. Daarnaast kun je in de tentoonstelling zien hoe de foto’s tot stand zijn gekomen door middel van de schetsboeken van Horst en kun je ervoor kiezen om uitleg te krijgen via audiofragmenten. De foto’s zijn ontzettend mooi en ook de modetijdschrift covers hebben een grote indruk op mij gemaakt. Er worden foto’s gepresenteerd van Horst in samenwerking met onder andere Coco Chanel en Elsa Schiaparelli en daarnaast worden er ook veel foto’s getoond die zijn gemaakt toen hij werkzaam was voor Vogue, erg leuk voor de modeliefhebber dus. De tentoonstelling is helaas maar tot 10 januari te zien, maar hij is zeker de moeite waard dus zorg maar gewoon dat je er snel bij bent!


Liefs,
Pamela

2 gedachten over “FASHION: Mode in Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s