Food

FOOD: Gezonde ‘hot chocolate’

IMG_3988Het is kerst en dat betekend tijd voor allemaal lekkere hapjes en drankjes! Warme chocolademelk kan deze dagen natuurlijk niet ontbreken. Helaas is chocolademelk niet het aller gezondste drankje en met een flinke portie slagroom erbij heb je al helemaal een suikerbom, maar lekker is het wel en het hoort er ook een beetje bij. Om van warme chocolademelk te kunnen genieten met een wat minder knagend schuldgevoel heb ik het ideale recept voor een gezondere variant.

Wat heb je nodig?
– 250 ml plantaardige melk (ik gebruikte ongezoete amandelmelk)
– 2 eetlepel (rauwe) cacaopoeder
– 2 theelepels honing/agave siroop/kokosbloesemsuiker
– 1 theelepel vanille extract

Wat moet je doen?
1. Voeg de vanille extract toe aan de melk en verwarm deze ongeveer 2 minuten in de magnetron.
2. Als de melk warm is roer hier dan de honing doorheen.
3. Voeg ten slotte de cacaopoeder er aan toe en roer het nog een keertje goed door.

Als je het echt health-proof wilt houden kun je er voor kiezen om er helemaal geen slagroom aan toe te voegen of om voor een gezonde variant te gaan, zoals de kokosroom van Rens Kroes. Aan de andere kant is het natuurlijk wel gewoon kerst en dat is het maar een keer per jaar dus moet je gewoon kunnen genieten, of dit nou gezond of ongezond is. En omdat je er al voor hebt gekozen om gezonde chocolademelk te drinken kun je best nog een beetje zondigen. Geniet dus vooral van al het lekkers de komende dagen en maak er een mooie kerst van!

Hele fijne feestdagen!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s