Travel

TRAVEL: Paris diary

Processed with VSCOcam with f2 preset

Mijn driedaagse reis naar Parijs is voorbij gevlogen. Ik heb echt ontzettend veel genoten van elke dag. Helaas ben ik nu weer in Nederland en heb ik ook alweer gelijk een verkoudheid te pakken, omdat het hier een stuk minder lekker weer is dan dat het in Parijs was. Maar goed, gelukkig heb ik de foto’s nog om na te genieten en dat zal ik dan ook uitgebreid gaan doen onder het genot van de macarons van Ladurée!

De macarons kan ik niet met jullie delen (vind ik helemaal niet erg), maar de foto’s natuurlijk wel. Bij deze dus een klein verslagje van mijn dagen in Parijs.

Zaterdag
Om kwart voor 7 ging de wekker. Het opstaan ging voor zowel mij als voor mijn vriend niet heel soepel, maar gelukkig konden we die uurtjes slaap nog inhalen in de trein. Om half 9 kwamen we aan op Rotterdam Centraal en onze trein vertrok, met een kleine vertraging, om 10 over 9 richting Parijs. De reis ging erg snel en ik moet ook eerlijk toegeven dat ik er niet veel van heb meegekregen, omdat ik vrij snel lag te slapen. Maar goed, dit betekende wel dat ik klaar wakker was en vol energie zat toen we om 12 uur aankwam in Parijs.

We moesten nog even wachten voordat we ons hotel in konden, omdat onze kamer pas om 2 uur beschikbaar was, maar toen we bij het hotel aankwamen was het dat wachten meer dan waard. We hadden een luxe hotel met een mooi uitzicht en een leuke kamer.

Nadat we in onze kamer waren geweest om hem te bekijken en om ons even op te frissen gingen we de stad in. We hebben toen tot een uur of half 11 in de stad rondgelopen en wat gegeten. Toen we eenmaal terug waren in ons hotel waren we beiden kapot en duurde het niet lang voordat we allebei in slaap vielen.

Zondag
Onze tweede dag begonnen we met een heerlijk ontbijtje in ons hotel. Nadat we ontbeten hadden en gedoucht waren gingen we naar Galeries de la Fayette, een ontzettend groot warenhuis. Het warenhuis was helemaal in kerstsferen en zelfs voor de etalages buiten stonden rijen. We hebben er zeker een uur rondgelopen en ik kon het natuurlijk niet laten om iets te kopen.

Na het shoppen besloten we om langs de Seine te lopen richting de Pont des Arts om daar de slotjes te gaan bekijken. Helaas waren deze er al allemaal afgehaald en dus moesten we het doen met de slotjes die op de brug ernaast hingen.

Vanaf daar liepen we door naar het Louvre en gingen we lunchen bij Paul, waar ik verleid werd door de mega grote macarons die ze verkochten.

Nadat we dat gedaan hadden liepen we nog even terug naar de stad om  wat winkeltjes langs te gaan. Daarna gingen we terug naar het hotel om even uit te rusten en ons klaar te maken voor het avondeten. We sloten onze dag af met heerlijke Franse crepes.

Maandag
Onze laatste dag was alweer aangebroken en we moesten nog een aantal dingen per se doen. We waren nog niet naar de Eiffeltoren geweest en dat moest natuurlijk gebeuren en daarnaast wilden we allebei nog een paar dingetjes halen voordat we terug naar Nederland gingen. Onze dag begon dan ook met snel douchen, ontbijten en de spullen inpakken. Niet heel erg bijzonder dus heb ik er ook geen foto’s van gemaakt.

Nadat we hadden uitgecheckt gingen we naar de stad om nog even langs wat winkeltjes te gaan. Daarna pakten we de metro en gingen we naar de Eiffeltoren. Ik had hem al eens in het echt gezien, maar het was toch weer bijzonder om hem van dichtbij te bekijken.

Na ons bezoek aan de Eiffeltoren aten we cheesebrugers bij een restaurant in de buurt. Hiervoor was ik ook nog bij Ladurée geweest, wat bijna net zo leuk was als de Eiffeltoren, en dus moest dat uiteraard vastgelegd worden.

Na het eten namen we de metro terug naar ons hotel om onze koffers op te halen waarna we richting de trein vertrokken en een eind maakten aan onze reis.

Zoals je merkt hebben we ons best gedaan om zoveel mogelijk in die drie dagen te proppen en dus ben ik nu ook behoorlijk moe. We hebben veel gelopen, omdat we het in eerste instantie niet zo’n fijn idee vonden om met de metro te gaan maar na twee dagen alles gelopen te hebben waren onze voeten het een beetje zat. We hebben toen toch de metro genomen en dat ging prima. Daarnaast viel het ons op dat er helemaal niet zoveel beveiliging was als wij hadden verwacht en dus was Parijs net zo leuk als het altijd is geweest. Mocht je dus nog twijfelen over of je wel naar Parijs moet gaan na alles wat er is gebeurd kan ik je alleen maar aanbevelen om het gewoon te doen!

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s