Sport

SPORT: Sportief december door

large-2

De kerstvakantie zit er weer aan te komen en dat betekend naast een boel gezelligheid en dagjes uit ook heel erg veel en lekker eten. Om nou al het lekkere eten wat je aangeboden krijgt af te slaan is een tikkeltje overdreven en ook helemaal niet leuk, want al dat eten draagt natuurlijk ook een beetje bij aan de gezelligheid. Warme chocomelk in de avond is gewoon heel cozy en wat is er nou leuker dan gezellig gourmetten met de familie? Kortom eten en december gaan hand in hand met elkaar.

Natuurlijk willen we wel allemaal nog in onze favoriete skinny jeans passen na de o zo leuke kerstvakantie en dus moet er toch iets tegenover al dat lekkere eten staan. Zoals ik al zei kan je er natuurlijk voor kiezen om dat eten gewoon helemaal niet te nemen, maar mijn keuze gaat daar niet naar uit. Wat doe je dan om die skinny jeans in januari nog aan te kunnen?

Het enige antwoord op die vraag is natuurlijk bewegen. Ik sport normaal gesproken zo’n 5 a 6 keer in de week. Zo heb ik 2 keer in de week danstraining, ga ik 2 a 3 keer naar de sportschool en loop ik elke week een stukje hard. In de kerstvakantie loopt dat aantal behoorlijk terug, omdat de feestdagen tussendoor komen, trainingen niet doorgaan en dagjes uit bij mij toch wel de prioriteit hebben af en toe. Maar hoe blijf je dan wel in beweging tijdens de feestdagen?
– Die dagjes uit die bij mij, en misschien ook wel bij jou, af en toe boven dat sporten gaan zijn helemaal niet zo erg. Tijdens een dagje schoppen bijvoorbeeld leg je al snel veel kilometers af en zijn die calorieën van het kerstontbijt er snel afgelopen.

– De sportschool kan dan wel gesloten zijn met kerst en oud en nieuw, maar fitness-apps zijn altijd beschikbaar. Veel tijd nemen ze niet in beslag dus je hebt geen excuus om het niet te doen. Download een app en reserveer 15 a 30 minuten van je dag voor een korte work-out.
Tip: NTC heeft veel verschillende en leuke work-outs

– Ga een stukje wandelen in het park of door het bos. Neem je vader, moeder, zusje/broertje, vriendje, vriendin, hond of wie dan ook mee voor een gezellige wandeling. Zo heb je een gezellig mini-uitje samen en kom jij aan je dagelijkse beweging.

– Zet je maar vast aanwezig op de gastenlijsten van de komende feestjes, want ook met een avondje dansen verbrand je behoorlijk wat calorieën. Dit werkt natuurlijk niet als je heel de avond door mix drankjes drinkt om die calorieën weer binnen te krijgen, maar omdat water nou niet altijd even goed in de smaak valt kun je ook gaan voor iets als vodka met spa rood om het nog een beetje netjes te houden.

– Mocht je dan echt een dag helemaal niks willen doen dan is dat natuurlijk ook geen ramp. Daar is je vakantie nou eenmaal ook voor bedoelt. Uiteraard kun je altijd nog in je achterhoofd houden dat rust en herstel even belangrijk is als het trainen zelf en dus is die dag niks doen ook gewoon heel erg belangrijk.

Kortom alle beetjes helpen. Probeer gewoon zoveel mogelijk beweging mee te pakken waar het maar kan zodat jij optimaal van de feestdagen kunt genieten en je ook nog gewoon in je skinny jeans past in januari.

Liefs,
Pamela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s